Haberler

Erzurum'da Terör Örgütü Davası

Erzurum'da içerisinde polis kıyafetleri bulunan otomobille yakalanan ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla haklarında "terör örgütüne üye olma", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da içerisinde polis kıyafetleri bulunan otomobille yakalanan ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla haklarında "terör örgütüne üye olma", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Onur Nalçeci, İsmail Karabulak ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık Nalçeci, savunmasında, diğer sanık İsmail'in, 3 PKK'lının bulunduğu arabayla köye gelerek kendisini aldığını ve Bingöl'ün Karlıova ilçesine gittiklerini söyledi.

Belediye başkanlığı önünde araçla bir süre tur attıklarını ve ardından PKK'lıların, kendilerini gidip polis elbisesi bulmaları konusunda tehdit ettiğini ileri süren Nalçeci, "Biz de korktuğumuz için onlarla geldik. Orada (belediye başkanlığı önünde) neden gezdiğimizi bilmiyorum. Kıyafetleri ne yapacakları konusunda bir şey söylemediler. (Polis kıyafetlerini) getirdikten sonra bizi bırakacaklarını söylediler. Kod adım yoktur, daha önce eylemlere katılmadım" diye konuştu.

PKK'lılar kıyafetler için 500 lira verdi

Sanık Karabulak da kendisi ve ailesini daha önceden tehdit eden 3 PKK'lının, Muş'un Varto ilçesi Soğukçeşme mevkisinde kendisini araçlarına aldıklarını, yol üzerinde Onur Nalçeci'yi de alıp Karlıova'ya gittiklerini söyledi.

Burada ilçe emniyet müdürlüğü ve belediye başkanının evinin de aralarında bulunduğu 4-5 yeri gezdiklerini anlatan Karabulak, "Tur attıktan sonra kendi aralarında konuşmaya başladılar. Son bir istekleri olduğunu söyleyip 500 lira para verdiler. Benden özel harekat polisi kıyafeti almamı istediler. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Onur ile beraber daha sonra Erzurum'a geldik. Dönüşte polisler bizi yakaladı. Ayrıca iddianamede barikatlar olmasına rağmen aşmaya çalıştığım söylenmiş. Barikat yoktu, isteseydim kaçardım" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olay

Erzurum'un Çat ilçesinde, polisin 11 Eylül 2015'te yürüttüğü yol kontrol çalışması sırasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan araçta, polis yelek ve şapkaları ile tabanca kılıfları ele geçirilmişti. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar, İsmail Karabulak ve Onur Nalçeci tutuklanmış ve haklarında "terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Karlıova Erzurum Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title