Haberler

Erzurum'da Terör Operasyonu

Çat ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki karayolunda, bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubuyla yol kapama eylemine katılarak propaganda yaptığı iddia edilen 1 kadın ile eylem sonrası bindiği otobüste propagandasına destek verdiği ileri sürülen şoför tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan istihbarat çalışması sonucu Z.D. adlı kadının, bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla Çat-Karlıova karayolu Çirişli mevkisinde yol kesme eylemine katıldığını belirledi.

Şüpheli Z.D, eylemden sonra bölücü terör örgütü mensuplarından ayrılarak otobüsle Erzurum'a dönüş yaptığı sırada Çat ilçesinde gözaltına alındı.

Araçtaki yolcuların ifadesine başvuran ekipler, Z.D'nin dönüş için bindiği otobüste de aracın şoförü H.P'nin de katılımıyla propaganda yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler bunun üzerine otobüs şoförü H.P'yi de gözaltına aldı.

Çat İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Kaynak: AA / Yerel

Karlıova Erzurum Bingöl Çat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title