Haberler

Erzurum'da Sodes Değerlendirme Toplantısı

Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından SODES projeleri 2010-2012 yılı değerlendirmeleri, 2013 yılı projeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından SODES projeleri 2010-2012 yılı değerlendirmeleri, 2013 yılı projeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum İl Genel Meclisinde düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve davetliler katıldı.

Proframda Proje uzmanı Abdulhalim Dumlu tarafından yapılan sunumda SODES kapsamında 2010 yılından 2013 yılına kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Dumlu, 2010 yılında 912 proje başvurusu sağlandığı, bunlardan 57'sinin kabul edildiği söyledi. Projeler için 8 milyon 24 bin TL destek sağlandığını dile getiren Dumlu, 2011 yılında 821 proje başvurusu sağlandığı, bunlardan 91'inin kabul edildiği belirterek, "Projeler için 9 milyon 684 bin 812 TL destek sağlandı. 2012 yılında 631 proje başvurusundan 70'i kabul edildi. Projeler için 9 milyon 15 bin 270 TL destek sağlandı. 2013 yılında ise 253 proje başvurusu sağlandı. Projelerden 53'ü kabul edildi. Kamu kurumlarının 135, STK'ların 87, Köylere Hizmet Götürme birliklerinin 16 ve 2'de Üniversite tarafından yürütülen projeler için 8 milyon 506 bin 111 TL destek sağlanacak" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise burada yaptığı konuşmada,"Sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kuruluşlarımızın önemli gayretleri ile bakanlığa göndermiş olduğumuz projelerimizin neticesi açıklandı. 53 projemiz kabul görmüş oldu. Yaklaşık 8.5 milyon tutanak bir proje bedeliyle. Bu rakam az bir rakam değil. Toplumda çok iyi bir şekilde faydalar sağlamaktadır. Ancak bunun nerede nasıl kullanıldığı başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmadığı önemlidir. Bu yüzden bu projeleri adım adım takip edeceğiz. Bu projeler daha sonraki projeler için referans teşkil edecektir. 2013'e kadar proje için yaklaşık 27 milyon TL harcanmış. 108 adedini kamu kurumları, 64 adedini STK'lar 28 adet de belediyelerimiz proje yapmışlar. Üniversitemiz 2 adet yapmış, çok az sayıda. İki üniversitemizden daha çok proje bekliyorum ve öğretim üyelerimizi hareket etmeye davet ediyorum. Toplumumuzun sosyal alan konusunda daha duyarlı olması lazım. Geldiğim yerde projelerin yarısından fazlası üniversitelerden geliyordu. Bir diğer konu SBS ve LYS kurslarında yaklaşık 13 bin öğrencinin eğitim görüyor olması. Maddi imkanları olmayan bu çocukların SODES kapsamında eğitim ve destek almaları önemlidir. Bir diğer önemli konu meslek edindirme konusu. 3 yıl içerisinde 468 kişiye istihdam sağlamışız. Bu rakam az değil ama yeterli de değil. Kaynakçılık, operatörlük yarın ve sonra ki dönemlerde çok daha önem kazanacaktır. Özellikle yeni geçilecek petrol boru hattı için birçok yetişmiş elemana ihtiyaç duyulacak. Diğer önemli konu ise güzel sanatlar alanında çalışmalar olması gerekli. Resim, musiki alanında kursların arttırılması gerekir" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak'ın konuşmasının ardından SODES tarafından kabul edilen projeler için imza töreni yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Valiliği Ahmet Altıparmak Abdullah Bilge Yakutiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title