Haberler

Erzurum'da Sebze Üreticiliği

Vali Ahmet Altıparmak, sebze üretimini artırmak istediklerini söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak, sebze üretimini artırmak istediklerini söyledi.

Sebze Üreticileri Derneği'nin seralarında incelemede bulunan Altıparmak, yaptığı açıklamada, Erzurum'un coğrafi konumu sayesinde sebzecilikte de önemli bir yere sahip olabileceğini söyledi.

Erzurum'da bitkisel üretim potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Altıparmak, kentte örtü altı yetiştiriciliğin ise istenilen düzeyde olmadığını ifade etti.

Örtü altı yetiştiriciliğe büyük önem verdiklerini kaydeden Altıparmak, Tarım Konseyi'nde de bu konuyla alakalı raporlar hazırlandığını dile getirdi.

Altıparmak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzundere ve Tortum ilçelerinde bu işi icra eden üreticilerimizle Sebze Üreticiler Derneği üyelerinin buluşturmak, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak çok önemli. Erzurum ekonomisine katkı sağlayan, her aşamasında büyük emek isteyen sebze üretimini yapan üreticilerimizin sorunlarına beraber çözüm üretmek için düzenlenen bu ziyarette üreticilerimizle yan yana olabilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yaklaşık 40 dernek üreticisinin faaliyet gösterdiği 78 dekarlık örtü altı ve açık alan olmak üzere yaklaşık 50 çeşit sebze üretilmektedir. Üretilen ürünlerin büyük kısmı mahallinde satılmaktadır."

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Altıparmak Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title