Haberler

Erzurum'da Otopark Sorunu Çözülüyor

Erzurum'da yaşanan otopark sorunu, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ertansa Şirketi tarafından işletilecek "Park25" markası ile çözülecek.

Erzurum'da yaşanan otopark sorunu, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ertansa Şirketi tarafından işletilecek "Park25" markası ile çözülecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Havuzbaşı ve Numune otoparkları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İl merkezinde, eski Numune Hastanesinin bulunduğu bölümde, hizmete giren Numune Katlı Otoparkı 565 araç, Havuzbaşı Otoparkı 167 araç kapasiteli olarak hizmet verecek.

Numune Otoparkında aylık ve yıllık olarak abonelik imkanı sunuluyor. Kapalı devre kamera sistemi, profesyonel çalışma ekibi ile araç güvenliğinin maksimum seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Erzincan Kapı'da, eski Dadaş Sineması arkasında, bulunan otoparka yeni bir uygulama getiren Büyükşehir Belediyesi katlı otopark sistemi ile bir aracın park edeceği alana, iki aracın park etmesini sağlayan raylı otopark sistemi ile önemli bir projenin ilkine adım attı.

Cadde otoparkları ile özellikle cadde trafiğinin yoğun olduğu yerlerde parklanma karmaşasını çözmek, olası kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan projeyle kent merkezinde minimum alanda maksimum parklanma hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, özellikle kent merkezinde otopark yapılabilecek büyük alanların olmadığını, kent merkezinde raylı sisteminde devreye girmesiyle soruna çözüm getirileceğini ve bu tip çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Sekmen, "Erzurum'da bir ilk olacak olan raylı sistem otoparklar, herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilecek. Şehrin geleceği ve yaşanılabilirliği için bu projelerin yaygınlaşmasını hedefliyoruz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title