Haberler

Erzurum'da Ölümden Dönen Milli Kayakçı, ABD'de Altın Madalya Kazandı

Güncelleme:

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi prova atlayışında 95 metreden zemine çakılan ve ölümden dönen Samet Karta, ABD'de yapılan yarışlarda altın madalya kazandı.

Erzurum'da düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi prova atlayışında 95 metreden zemine çakılan ve ölümden dönen Kayakla Atlama Milli Takım oyuncusu Samet Karta, azmini hiç yitirmedi ve ABD'de yapılan yarışlarda Türkiye'ye bu daldaki ilk altın madalyayı kazandırdı. Oğlunun atlama kulesinden düştüğünü televizyonlarda izleyenlerin öldü sanıp, taziye mesajları gönderdiğini söyleyen baba Zeki Karta, "Oğlum havadayken artık ona bakamıyorum" dedi.

OMUZ LİFLERİ KOPTU, KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ÇATLADI

Erzurum'da Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde 17 Aralık 2010 günü, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından prova niteliğinde yapılan yarışlarda 95 metreden atlayan Samet Karta, zemine çakıldı. Yüzünde sürtünmeden dolayı yanık, köprücük kemiğinde çatlak oluşan ve omuz lifleri kopan Samet Karta, uzun süren tedavi sonrasında azmini kaybetmedi. Bir yıl aradan sonra iyileşerek pistlere dönen Samet Karta, kayakla atlama sporundan vazgeçmedi.

Erzurum'da düşen ve yaralanan Karta:

TÜRKİYE'YE İLK ALTIN MADALYAYI KAZANDIRDI

Samet, geçen 15 Şubat günü ABD'nin Vermont Eyaleti'nde bulunan Brattleboro'da Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup yarışlarında birinci olarak Türkiye'ye bu alandaki ilk altın madalya kazandıran sporcu oldu. Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'a altın madalya ile dönen Samet Karta'yı, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Cafer Nuroğlu, Fatih Kıyıcı ve antrenör Bilal Albayrak ile birlikte makamında ağırladı. Samet Karta'ya başarı dileğinde bulunan Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet altını hediye etti. 6 yaşından beri kayak sporu ile uğraştığını söyleyen 22 yaşındaki Samet Karta, 7 yıldır Kayakla Atlama Milli Takım sporcusu olduğunu söyledi.

"TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Erzurum'daki kazadan önce 2009 yılında da Slovenya'da kaza sonucu ayağını kırdığını hatırlatan Samet Karta, şunları söyledi:

"Kayak sporuna çok küçük yaşta başladım. Slovenya'da 60 metrelik bir rampadan düştüm. Ayağım ters çevrildiği için kırıldı. Orada ameliyat oldum. Türkiye'ye döndükten sonra tekrar ameliyat olmak zorunda kaldım ve spora bir yıl ara verdim. Erzurum'da 2010'da yaptığım atlayışta yine büyük bir talihsizlik yaşadım. Bütün sporcuların başına gelebilecek birşey. Bu düşüşümden pişman değilim. Çünkü insan düştüğü zaman neden düştüğünü, düştüğünde ne yapması gerektiğini öğreniyor. Düştükten sonra yüzümde ciddi yanıklar oluştu. Omuz liflerim tamamen kopmuştu, ameliyat oldum. Her şeyi unuttum, düştükten sonra yeni bir sayfa açtım, o sayfada ilerliyorum. Yılmadım atlamaya devam ediyorum. Ailem çok korktu. Düşünsenize büyüttüğünüz çocuğunuz gözünüzün önünde 95 metreden aşağıya kafasının üzerine çakılıyor. Ailem kazadan sonra atlamayı 'bırak' dedi. Ben 'pes etmedim' ve devam ettim. Sonrasında annem ve babam çok destek oldular. Madalyadan daha önemlisi ABD'de kürsüye çıktığım zaman Türk bayrağının dalgalanması benim için çok önemliydi. Bir madalya boynuma takıp takmamaları gerçekten umrumda değil. Orada Türkiye'nin isminin duyulması benim için büyük bir onur. Şimdiki tek hedefim dünya olimpiyatlarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönmek."

TV'LERDE KAZAYI GÖRENLER TAZİYE MESAJI YOLLADI

Samet ile birlikte diğer iki kardeşinin de kayak sporu yaptığını anlatan baba Zeki Karta ise oğlunun düştükten sonra artık bu sporu yapmaması gerektiğini düşündüklerini anlattı. Valilik'te çalışan Zeki Karta, "Düştüğünde her anne baba gibi biz de çok feryat ettik. Düştükten sonra 'Samet artık yeter tadında bırak' dedim. Samet çok azimlidir. 'Her zaman bir sporcunun başına gelir, ben bu sporu yapacağım' diye ısrar etti. Kaza haberini televizyonlardan görenler, oğlumun öldüğünü sanıp bizi arayarak taziye iletti. Çok şükür Samet dimdik ayakta. Ama o kazadan sonra havadayken oğluma bakamıyorum. Ancak indikten sonra bakabiliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

songulmobilWeb@haberler.com:

Azmin zaferi...kararlılık...Türkiye nin ihtiyacı var sizlere...başarılarının devamını diliyorum..

10
2
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

Aferin samet allah selamet versin türk bayragi her yerde dalgalansin,

7
4
yanıtYanıtla
cihan aksuMobil-ANDROID:

cok gurur verici bir haber sporcumuzu tebrik ediyorum ilk defa kayakta bögle bir haber duyuyoruz allah devamini getirir insallah alp daglarindan cihan aksu

8
0
yanıtYanıtla
...:

tebrikler abicim helal sana

2
0
yanıtYanıtla
coşkun:

Kayak sporunun her dalı. . Düşe kalka yapılır. . Bunun branşı biraz fazla yüksek. . Düştümü fena oluyor. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title