Haberler

Erzurum'da Marka Şehirler Konferansı

Basın İlan Kurumu tarafından 'Marka Şehirler' ana başlığı altında düzenlenen 'Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' Erzurum'da gerçekleştirildi.
Programın ikinci bölümünde Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Ümit...

Basın İlan Kurumu tarafından 'Marka Şehirler' ana başlığı altında düzenlenen 'Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' Erzurum'da gerçekleştirildi.

Programın ikinci bölümünde Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Ümit Aktan, Ergun Hiçyılmaz, Prof.Dr. Metin Kazancı, Ekrem Kızıltaş, Serkan Kalemciler'in konuşmacı olarak katıldığı panelle devam edildi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kazancı, "Kurum, Mehmet Atalay göreve geldikten itibaren aktif bir hale gelmiştir. Öğrencilerimizin iletişimle, yabancı dille ilgili problemleri var. Bunu sağlamadan İstanbul ve Ankara ile yarışamazsınız. Rektör ve dekanınıza baskı yapın. Yapmazsanız bu gidişle başarınız yüzde 50 aşağıya düşer. Ders dışında bir şey yapmayan hoca zayıf hocadır. Bu yanlış bir sistemdir" şeklinde konuştu.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, habercilikte samimiyet eksikliğinin olduğunu belirterek, "Ben hayata mühendis olarak başladım sonra doğru yolu bulup gazeteci oldum. Her birimiz gazeteciliğin yozlaştığını konuşuruz. Gazeteciliği tehdit eden 'baş belası' şeyler olsa da hırsızın hiç mi suçu yok? Bizim mesleğe başladığımız zaman gazetecilik çok itibarlı bir meslekti. Bizim dönemimizde gazetecilikte baş ağrıları oldu. Bunda ucuz satma gazeteleri neden oldu. Uzun süre gazetecilikte haber metnine bakmazken fotoğraflara bakıldı hangi fotoğrafla manşeti sülerim diye. Haberi sunmada ki hassasiyet gösterilmedi. Türk basın özgürlüğü anlayışı tam bir sorumsuzluk anlayışıyla gösterildi ve sunuldu. Bugün geldiğimiz noktada gazetecilik itibar kaybetti. Ucuz pazarlama anlayışı da artık itibar kaybetti. İlk yıllarda yapılan yalan haberler artık çok fazla yok. Habercilikte biraz samimiyet eksikliği olduğunu düşünüyorum. Her dönemde hükümet medyayı kendi ağzıyla kullanma isteği duyuyor. Bu normal bir şey. Haberde etik açısında şu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Hükümetin kötü yanlış yerlerini eleştirebilirsiniz. Fakat sırf baltalamak için eleştirmemelisiniz. Bu da samimiyetsizlikten kaynaklanıyor" dedi.

Gazeteci bir kişinin her konudan biraz da olsa bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Gazeteci Ekrem Kızıltaş, bu mesleği öğrenmenin bir yolunun da kütüphanelerde çok fazla araştırmalar yapıp öğrenmekten geçtiğini belirtti.

Program sunucusu Ümit Aktan, "Şuan çocukların elinde Hz. google diye bir kitap var. Bunu yazanda bir insan. Kütüphaneleri tercih etmek gerek biraz emek ister ama o emeğin karşılığını alınır" şeklinde konuştu.

"ADAMSANIZ GAZETECİ OLURSUNUZ"

Gazeteci Ergun Hiçyılmaz, "Adamsanız gazeteci olursunuz. Nasıl insansınız, nasıl içinizde hayvan sevgisi olur, nasıl din sevginiz olur ve hepsini toparlarsanız çiçeğini verirsiniz. Ben Ergun Hiçyılmaz isem siz bir şeysiniz. Benim zenginliğim mesleğimi sevmemden kaynaklanıyor. Çok şey bilirseniz çok şeyi iyi satarsınız. Ben bugün bir gazete yönetsem iki dilden aşağı bileni çalıştırmam. Benim faydam için" şeklinde konuştu.

Daha sonra ensonhaber.com un sahibi Serkan Kalemciler de katılımcılara iletişim hakkında bilgiler verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazetesi Nuh Albayrak Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title