Haberler

Erzurum' da Maket Üzerinden Hayali Ev Alanlar Polisle Çatıştı Ek Görüntülerle

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City Projesi'nde maket üzerinde daire alanlarla polisler arasında arbede çıktı. Arbedenin ardından New City'e dönen eylemcilerden biri 13 katlı binanın çatısına çıktı. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediye eski Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konut yapmak için ortaya çıkan Müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin bir bölümünü pazarladı. İmar İskan eski konutlarında oturanların evlerini yıkarak daire vereceğini bildiren Karadayı'nın inşaatı ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Başkan Sekmen, belediyeden aldığı arsanın parasını ödemeyen Karadayı'nın mağdur ettiği kişilere seslenerek hukuki yollara başvurmalarını önerdi. New City Projesi'nden daire alan yaklaşık 50 kişi, bugün Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek belediyeye girmek istedi. Slogan atan New City mağdurları belediyenin çevresindeki demir korkulukları kırarak polis engelini aşmaya çalıştı. Ancak belediyenin önüne barikat kuran çok sayıda çevik kuvvet polisi toplananların belediyeye girmesini engelledi. Aralarında kadınların da bulunduğu eylemciler belediyenin protokol girişine yönelince polis bu kez burada önlem aldı.

Güvenlik Şube Müdürü Erkut Çelik, megafonla konuşarak eylemcilere yolu açmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. Yaklaşık 3 saat Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşmek için bekleyen eylemciler bu konuda olumlu yanıt alamayınca polis barikatını aşmak istedi. Gaz maskeleriyle hazır bekleyen polisler eylemcilerin belediyeye girmesini kalkanlarla engelledi. Polise kar kütleleri ve tekme atan eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Eylemlere katıldığı gerekçesiyle işinden kovulduğunu iddia eden ve arbede sırasında fenalaşan Emre Doğan bir süre yerde baygın yattı. Yerde hareketsiz yatan eylemciye polis ilk müdahaleyi yaparak su içirdi. Uyanan Emre Doğan bir süre ağladıktan sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Belediyenin önündeki protestodan sonra kalabalık grup Yenişehir Semtinde inşaat halinde bulunan New City inşaat sahasına gitti. Burada ismi Adem olan bir kişi 13 katlı binanın en üstüne çıkarak ayaklarını sarkıtarak oturma eylemine başladı. İtfaiye ekipleri ve ambulanslar olay yerinde hazır beklerken intihar girişiminde bulunan kişiyi ikna çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sekmen Palandöken Yenişehir Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (6)

NEW CİTY:

Bu haberi yapan şahıs 11 tane belediyenin kaçak olarak yapımına müsade ettiği bu binaları nasıl görmezsiniz

1
0
yanıtYanıtla
emre:

new city 10 tane 10 katlı bina dikilmiş ne hayalisi yanlış haber yapmayın

1
0
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ:

TAPU ALMADAN NEDEN O KADAR PARAYI VERİYOSUNUZ, AKLINIZ NEREDEYDİ NEİNE GÜVENDİNİZ O ADAMIN.

0
1
yanıtYanıtla
hakan:

evet haklısınız o kadar hayali bir proje ki 13 tane bina bir gecede yapıldı halan kimse görmüyo . (hayali ya)

1
0
yanıtYanıtla
selim:

hayali ev dediğiniz projede kaba inşaat olarak 13 bina bitmiş durumda. orasıdamı hayali. hayali ise o binalar yapılırken belediye nerdeydi

1
0
yanıtYanıtla
NEW CİTY:

Neden AKP belediyesinin kaçak inşaata izin vererek 11 binanın yapılması sonucu 1044 ailenin mağdur olduğu neden yazılmıyor

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title