Haberler

Erzurum'da Kentsel Dönüşüme Büyükşehir Öncülük Ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Erzurum'da "Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor" adlı bir toplantı düzenledi.
Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Erzurum Vali Vekili...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Erzurum'da "Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor" adlı bir toplantı düzenledi.

Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Erzurum Vali Vekili Abdurrahman İçyer, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Gökçan, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, belediye başkanları ve diğer yetkililer katıldı. Programda katılımcılara sunum yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Burhan Salın ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Şennur Arınç Akkuş, Başkan Ahmet Küçükler tarafından yürütülen ve on yılda sadece Erzurum'da değil bölgedeki belediyelere örnek teşkil eden kentsel dönüşümü anlattı. Görseller eşliğinde yapılan sunum organizasyona adeta damgasını vurdu. Şehrin dört bir tarafında yer alan kentsel dönüşümü bütün detaylarıyla ele alan daire başkanları Akkuş ve Salın'ın sunumu, toplantıda ilgiyle izlendi ve beğeni kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Burhan Salın, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm atağının şehrin çehresini değiştirdiğini ifade etti. Kentsel dönüşümün yüz akı olan Şehitler Mahallesi'ni örnek veren Salın, şöyle dedi:

"Gecekondulaşmada sürekli adı geçen Şehitler Mahallesi bugün gelinen noktada Büyükşehir ile birlikte modern konutlarla tanıştı. 260 bin metrekarelik alanda toplam dönüşüm alanının 160 bin 543 metrekaresi kamulaştırılacak. Toplam enkaz bedeli 51 milyon 800 bin, kamulaştırma bedeli de 69 milyon 459 bin 730 lira olan Şehitlerde bin 650 konutun yapılmasını planlıyoruz."

KÜLTÜR YOLU PROJESİ

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Şennur Arınç Akkuş da, kentsel dönüşümle ilgili sunumda Kale çevresinde gerçekleştirilecek Kültür Yolu Projesi hakkında bilgi verdi.

Projeyle birlikte kent merkezindeki tarihi dokunun gün yüzüne çıkacağını anlatan Akkuş, şöyle konuştu: "Kültür Yolu Projesi'nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Üç etaplı projenin birinci etabında toplam kamulaştırılacak alan 77 bin metrekaredir. Toplam yapı sayısı 202 olan projede birinci etap kamulaştırma bedeli 36 milyon 981 bin 564 liradır. Birinci etapta 11 bin 778 metrekarelik alan kamulaştırıldı. Şimdiye kadar 12 milyon 897 bin lira kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ödendi. Burada belediyemize ait 23 bin 740 metrekare yüz ölçüme sahip 20 milyon TL değerindeki taşınmazlar hak sahipleriyle takas işleminde kullanılacak." Akkuş ayrıca, Kültür Yolu Projesinin birinci etabının mali büyüklüğünün 96 milyon 689 bin 578 lira olduğunu belirterek, projenin toplam mali büyüklüğünün de 276 milyon 744 bin 548 liraya tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantı diğer belediyelerin sunumlarıyla devam etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Küçükler Erzurum Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title