Haberler

Erzurum'da Karakaya Tepesi'nde Dev Gözlemevi Kuruluyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ulusal Astronomi Kongresi ve 9'ncu Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Ulusal Astronomi Kongresi ve 9'ncu Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerden bilim adamlarının katıldığı kongrede, astronomi, astrofizik ve uzay bilimi masaya yatırıldı. 100 bilim adamının sözlü, 30 bilim adamının da görsel sunum yaptığı kongrede katılımcılar, deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki Konaklı Kayak Merkezi'nin Karakaya Tepesi'nde kurulacak Türkiye'nin ve en büyük teleskobunun bulunduğu yere götürülerek bilgi verildi. 16.3 milyon euroya ihalesi yapılan Doğuanadolu Gözlemevi'nde kullanılacak cihazların üretiminin uzun soluklu olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma Uygulama Merkez Müdürü Doç.Dr. Cahit Yeşilyaprak, 30 Ağustos'ta teleskopun 4 metre çapındaki aynasının üretiminin tamamlandığını ve kaplamasının yapılması için Rusya'ya gönderildiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Karakaya Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title