Haberler

Erzurum'da Kadın Hafızlar Taç Giydi

Erzurum'da beş Kur'an kursundan 26'sı bayan 28 hafıza taç giydirmek için düzenlenen törende, aileleler gözyaşlarını tutamadı Vali Altıparmak: "2 milyara yakın Müslüman var ama öldüren Yahudi, öldüren Hristiyan, öldüren Pagan hatta öldüren Müslüman, ölen hep Müslüman. Demek ki bir yanlışlık var, bu.

Erzurum'da beş Kur'an kursundan 26'sı bayan 28 hafıza taç giydirmek için düzenlenen törende, aileler gözyaşlarını tutamadı. Sertifikaları verilen hafızlar, altınla ödüllendirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hafızların Taç Giyme" programına, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık ve Cengiz Yavilioğlu, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Müftüsü Hasan Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Solakzade Camisi imam hatibi Ali Turhan'ın Ku'an-ı Kerim tilavetinin ardından kadınlardan oluşan grup, ilahiler okudu. Palandöken ilçesindeki 36 Kur'an kursu içerisinden 5 kurstan 26'sı bayan, 28 hafız çıktı. 2 bin 529 kişinin eğitim gördüğü kurslardan hafızlığı kazanan 28 kişiye, törende sertifikaları verilerek, altınla ödüllendirildi. Hafızların aileleri, çocukları sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamadı.

Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Müslüman bir ailede doğmanın büyük bir şans olduğunu belirterek, bugünleri yaşamanın önemli olduğunu ifade etti.

Maneviyat arttığı zaman sevginin de arttığını vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:

"2 milyara yakın Müslüman var ama öldüren Yahudi, öldüren Hristiyan, öldüren Pagan hatta öldüren Müslüman, ölen hep Müslüman. Demek ki bir yanlışlık var, bu işte. Okuyoruz, öğreniyoruz, inanıyoruz ama hayatımıza, dünyamıza tesir etmiyor. Şu anda Türkiye'nin yaşadığı durum ve ölen Müslümanlar dünyanın her bir yanında. Demek ki bir yanlışımız var. Bir yanlış yola gidiyoruz. Etkileyecek şekilde, yönlendirecek şekilde doğruyu algılamakta biraz kusurluyuz herhalde. Bu manada inancımız., ölçülerimizi belirlemiş."

Altıparmak, "Vali olabilir, hakim olabilir, doktor olabilirsiniz ama merhamet sahibi, vicdan sahibi olması çok çok önemli" diye konuştu.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar da Kur'an kurslarının din eğitiminin yanı sıra milli ve manevi değerlerin öğretildiği, Kur'an-ı Kerim'in doğru öğrenildiği eğitim kurumları olduğunu söyledi.

Kur'an kurslarına devam eden gençlerin, aynı zamanda ortaokul ve lisedeki eğitimlerini de aksatmadan devam ettirdiklerini vurgulayan Baytar, "Kurslarımızda geçen yıl Kırgızistan'dan 4 kişi hafız oldu. Ülkelerine dönerek, orada bu hizmeti veriyorlar" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Altıparmak Ak Parti Erzurum Taç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title