Haberler

Erzurum'da İstihdam İçin Vasıflı İş Gücü Mesleki Eğitim Projesi

Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler; Kalkınma Bakanlığı SODES 2011 kapsamında Hibe desteği kazanan İstihdam İçin Vasıflı İş Gücü mesleki eğitim projesinin uygulandığı Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezini ziyaret etti.ve Teknik Eğitim Merkezi...

Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler; Kalkınma Bakanlığı SODES 2011 kapsamında Hibe desteği kazanan İstihdam İçin Vasıflı İş Gücü mesleki eğitim projesinin uygulandığı Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler; Geçen yıl İlçe Milli eğitim müdürlüğü Mesleki

ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan projenin kabul edildiğini, ve hibe almaya hak kazandığını belirterek, Kasım ayı itibariyle Mesleki Eğitim projesinin hayata geçirildiğini, bu projenin ilçede uygulamasının ilçe gençleri için büyük fırsat olduğunu söyledi. Güler, projeden faydalanan toplumun dezavantajlı kesimlerinden olan işsiz gençlerin istihdam edilmelerinin kolaylaşacağını, işsizlik oranının düşmesine katkı sağlayacağını, bölgesel ihtiyaçlara uygun nitelikli iş gücünün sağlanacağını belirtti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Salim Dilli, okulumuzda uygulanmakta olan İstihdam için vasıflı iş gücü SODES projesinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olarak her türlü imkanı sağladıklarını belitti.

Proje koordinatörü Naci Yerlikaya ise "Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler'in desteği ile yürütmekte oldukları ifade ederek, "İstihdam İçin Vasıflı İş Gücü SODES projesini Kasım ayından itibaren uygulanmaya başladık, proje kapsamında bir mesleki eğitim merkezi oluşturduk ve İlçe Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle Marangozluk Eğitimi, Doğalgaz Tesisatçılığı, Web Tasarımı ve Bilgisayarlı Muhasebe kurslarını açtık" dedi.

Ocak ayında kursiyerleri tespit ederek ve 13 Şubat'ta mesleki eğitim kurslarını başlattıklarını belirten Naci Yerlikaya, Kursiyerlere günlük olarak 10 TL harçlık verildiğini, ilerleyen tarihlerde kursiyerlere yönelik olarak İŞ-KUR'un da desteğiyle seminerler düzenleneceğini belirtti.

Öte yandan Web Tasarım kursiyerlerinden Nermin Ünal, İstihdam İçin Vasıflı İş Gücü SODES projesinin hazırlanmasında ve uygulama safhasında emeği geçen başta Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Yerlikaya, kendileri için verimli bir kurs olduğunu, kursu bitimiyle alacakları sertifikalar sayesinde iş hayatın atılacaklarını söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihangir Pasinler Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title