Haberler

Erzurum'da Helal Gıda Paneli

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanlığı'nca "Helal Gıda" konulu panel düzenlendi.

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanlığı'nca "Helal Gıda" konulu panel düzenlendi.

Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Gıda Güvenliği Başkanı Kemal Özer, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Davut Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Gıda Bölümü öğretim üyesi Yrd Doç Dr Ferid Aydın katıldı.

Programın açılış bölümünde konuşan ÖĞDER Şube Başkanı Abdullah İkinci, "Helal gıda konusunda halkımızı bilinçlendirmek için bu paneli düzenledik. Türkiye'mizde maalesef bu gün bir çok ürün dini ve sağlık açısından şüpheli durumdadır. Halkımız helal parası ile haram olabilecek ürünler satın alabiliyor. Bu konuda Tarım bakanlığımıza da önemli görevler düşüyor. Avrupa Biriliği doğrultusunda hazırlanan Gıda kodeksi hazırlanırken Müslümanların hassasiyeti göz önünde bulundurulması gerekir. Avrupa'nın kodeksi yerine İslam'ın kurallarını da önemsemek lazımdır. Alkolsüz denilen bazı içecekler günümüzde alkollü olduğunu anlıyoruz. Domuz katkı maddeleri birçok üründe halen daha kullanıldığını duyuyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Kemal Özer Erzurum Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title