Haberler

Erzurum'da Gezi Davası

Erzincan’da 25 Haziran 2013 tarihinde polis tarafından basılan ‘Yeni Demokrat Gençlik’ bürosunda gözaltına alınan 8 üniversite öğrencisi bugün Erzurum’da hakim karşısına çıkarıldı.

Erzincan'da 25 Haziran 2013 tarihinde polis tarafından basılan 'Yeni Demokrat Gençlik' bürosunda gözaltına alınan 8 üniversite öğrencisi bugün Erzurum'da hakim karşısına çıkarıldı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 8 tutuklu öğrenci yasa dışı Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist-Partizan (TKP/ML) adlı örgüt adına faaliyet gösterdikleri iddiasıyla yargılandı.

Mahkemede ifade veren öğrencilerden Dağlar Delen, "Ben üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Ben Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi olarak üniversiteyi kazanmış olmama rağmen sınavlar dışında tutukluluğum eğitim hakkımı engellemektedir. Ben Erzincan'da bulunduğum dönemde demokratik hakkımı kullanarak eylemlere katıldım. Ancak bunlar demokratik hak kullanım şeklindedir. Suç teşkil edici davranışlarda bulunmadım. Ayrıca 18 yaşımı doldurmadan önceki eylemlerin nedeni ile Erzincan çocuk mahkemesinde ifade verdim. Yargılanmam orada yapılmaktadır. Aynı hususların tekrar iddianamede yer alması hukuki değildir, gerek şahsım gerekse ailem tutukluluk dönemimde mağdur olmuşlardır" şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya ise Delen'in ifadesinin ardından dava konusunun hukuk eğitiminde iyi bir ders olacağını söyledi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın "Cem Evine molotofla neden gittin?" sorusuna karşın ifade veren Ahmet Doğan, "Molotofu getirdim ama cem evine atmadım. 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğinde herhangi bir slogan dahi atmamıştım. Bu da benim etkinlikler sırasında iddia edildiği gibi bir örgüt adına değil bireysel katıldığımın göstergesidir. Herhangi bir örgüt ile irtibatım yoktur, suçsuzum" dedi.

Sanık Ahmet Doğan'ın avukatı Hikmet Aksakallı ise mahkemede söz alarak şunları kaydetti:

"Müvekkilim ile diğer sanıklar arasında hiçbir şekilde, irtibat kurulmamış. Birbirini tanımayan bu kişiler aynı örgütün üyeleri olarak tanımlanmıştır. Müvekkilime isnat edilen eylemler dikkate alındığında 1 Mayıs, Uludere gibi olaylar toplumun geneli tarafından katıldığı eylemlerde müvekkilimin içerisine benzin dolu şişelerle yakalanmasında ise şişenin hacmi, fitil yerleştirme şekli, bu fitilin atıldığında düşmeyecek düzeneği kurmamış olması, şişenin içerisindeki benzin oran yanıcı ve patlayıcı özelliği taşımayacak nitelikte az benzin içermiş olması, basit nitelikte bir benzin nakli olarak kabul edilecek şekilde yapılmaya çalışılan düzenek kolluk görevlileri tarafından düzenlenen raporda ayrıntılara girilmeksizin değerlendirilmiş olması nedeniyle TCK 174 maddesi kapsamındaki unsurların taşımadığını belirtmek isteriz."

Mahkeme Heyeti karar için verdiği 10 dakikalık aranın ardından tutuklu 8 üniversite öğrencisinin öğrenim durumlarını dikkate alarak tahliye edilmesine ve tutuksuz olarak Erzincan'da yargılanmalarına karar verdi.

Karar sonrası tutuklu sanık 8 öğrenci yakınlarına sarılarak büyük bir sevinç yaşadı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title