Haberler

Erzurum'da Dezavantajlı Bölgeler İçin Önemli Proje…

Erzurum'un en eski yerleşim yeri ve aynı zamanda 1990'lı yıllara kadar ticaret merkezi olan Mahallebaşı ve çevresindeki 13 mahallenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışma başlatıldı.

Erzurum'un en eski yerleşim yeri ve aynı zamanda 1990'lı yıllara kadar ticaret merkezi olan Mahallebaşı ve çevresindeki 13 mahallenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışma başlatıldı. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın koordinesinde yürütülen Proje ile bölgede sosyo-ekonomik dönüşüm projesi uygulanacak.

Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo - Ekonomik Dönüşüm Projesi olarak uygulamaya konulan proje ile bölgenin ekonomik manada güçlendirilmesi ve sosyal yönden desteklenmesi amaçlanıyor. Vali Altıparmak başkanlığında yapılan toplantı ile bölgede yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bazı kurumların il müdürleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personellerinin katıldığı toplantıda TDP Şube Müdürü Kaya Korkmaz tarafından geniş kapsamlı brifing verildi.

Daha sonra kurumların bu bölgelerde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak kurum müdürlerini dinleyen Vali Altıparmak kurumların bir kısmının oraya taşınabileceğini ve oralarda yoğunlaşabileceğini söyledi. Kamu kurumlarının oraya yoğunlaşması ile bölgede bir değer artışı olacağını ifade eden Vali Altıparmak orada kentsel dönüşümün de olumlu etkisinin olacağını belirtti. Toplantıya katılan kurumların bir araya gelerek o bölgede yapacağı çalışmalarla ilgili olarak teknik çalışmalar yapmasını isteyen Vali Altıparmak çalışmalarını daha sonra yapılacak olan geniş kapsamlı toplantıya getirmelerini istedi.

Toplantıda görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise bölgede ekonomik canlılığı sağlamak amacıyla Süt Ürünleri Çarşısı yaptıklarını söyledi. Tepe Mezarlık bölgesinin kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu belirten Başkan Küçükler, bölgeye önem vermesi sebebiyle kültür merkezinde bir makam odası ihdas ettiğini ve haftanın belli günlerinde orada çalıştığını ifade etti.

Bölgeye yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title