Haberler

Erzurum'da Biber Gazlı Soyguna 2 Yıl Hapis Cezası

Güncelleme:

Erzurum'da bir kuyumcuyu biber gazı ile etkisiz hale getirerek 17 bin lira değerindeki 4 burma bileziği çalan şahıs, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'da bir kuyumcuyu biber gazı ile etkisiz hale getirerek 17 bin lira değerindeki 4 burma bileziği çalan şahıs, 'hırsızlık' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, biber gazının silah niteliğinde etkisi olmadığına hükmetti.

İbrahim Abay'a biber gazı sıkarak kuyumcu dükkanından 4 burma bileziği çalmaktan tutuklu yargılanan Canip B., Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kurur duruşmasına çıktı. Bugün görülen duruşmanda sanık Canip B., "Borcum vardı. Kızıma nişanda takılan burma bilezikleri aldım. Dünürler bunu öğrenince kızıma 'Bilezikleri getir, gramını artıracağız' demeye başladılar. Kızım sürekli bilezikleri istiyordu. Olaydan bir gün önce eve gitmedim. Sabah kızım yine arayarak bilezikleri istedi. Çarem yoktu, soygunu planladım. Önceden alışveriş yaptığım kuyumcuyu soydum, pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, savcılık tarafından 'silah' olarak mütalaa edilen biber gazının sanık tarafından uzun yıllar önce alındığını, iş yeri sahibine karşı cebir içerir bir hareketi bulunmadığını ve 'biber gazının silah niteliğinde olmadığını belirterek, sanığı 'hırsızlık' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, verilen hükümle birlikte Canip B.'nin tahliye edilmesine karar verdi.

Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta merkez Yakutiye ilçesindeki tarihi Taşmağazalar semtinde İbrahim Abay'a ait kuyumcu dükkanına gelen Canip B., Abay'ın işyerinde 4 burma bileziği sol eline aldı. Sağ eliyle kuyumcu Abay'a biber gazı sıkan ve kaçan soyguncunun kimliği, güvenlik kamera görüntüleri ile tespit edildi. Canip B., otobüsle İstanbul'a giderken Samsun'da yapılan kimlik kontrolü sırasında yakalandı. Üzerinden 2 bilezik çıkan Canip B., Emniyet Müdürlüğü Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından teslim alınarak Erzurum'a getirildi. Canip B.'nin merkez Yakutiye ilçesinin Gez Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramada kızına verdiği 2 burma bilezik bulundu ve 4 bilezik kuyumcu İbrahim Abay'a teslim edildi. Açılan davada cumhuriyet savcısı biber gazını 'silah' olarak kabul ederek, Canip B.'nin 'silahlı yağma' suçundan cezalandırılmasını istedi. Tutuklu yargılanan Canip B. hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis, suçluyu saklayan ve kaçmasına yardımcı olan iki arkadaşı hakkında ise 'suçluyu kayırmaktan' 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title