Haberler

Erzurum'da Basket Şöleni

Erzurum'da basket şöleni Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyet kapsamında 12'nci Türkiye Ligi Şöleni Erzurum'da başladı.

Erzurum'da basket şöleni

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyet kapsamında 12'nci Türkiye Ligi Şöleni Erzurum'da başladı. Erzurum- Erzincan maçı ile başlayan basketbol karşılaşmasının hava atışını Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak yaptı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda başlayan turnuvanın Doğu Grubu'nda Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Hakkari, Karaman, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat-Sorgun, Kuzey Grubu'nda ise Amasya, Samsun-Bafra, Samsun-Çarşamba, Giresun, Nevşehir, Niğde, Ordu-Ünye, Samsun-Üniversite, Samsun-Vezirköprü ve Yozgat ekipleri mücadele ediyor. Yaklaşık 266 öğrencinin yer aldığı 3 gün sürecek basketbol şöleninde Doğu Grubu takımları maçlarını Kazım Karabekir, Kuzey Grubu takımları ise Yakutiye Spor Salonu'nda oynayacak.

Kazanan veya kaybedenin önemli olmadığı 12 DABO müsabakalar sonunda tüm sporculara üzerinde 'şampiyon' yazılı madalyalar verilecek. Turnuvaya katılacak sporcular arasından seçilenler ise Mayıs ayında yapılacak Türkiye Ligi finallerine katılmaya hak kazanacak. Şampiyonada bir araya gelen sporcular, hem basketbol bilgilerini ve tekniklerini geliştirecekler, hem de yeni dostluklar kuracak. Genç sporculara basketbol yoluyla sosyal hayatlarını geliştirmeyi amaçlayan 12 DABO organizasyonu, aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanında spor enerjisinin yayılmasını sağlıyor.

Şölenin Erzurum-Erzincan açılış maçı hava atışını yapan Vali Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada şölene katılan tüm sporculara başarı dileğinde bulundu. Vali Ahmet Altıparmak, Ben Kırşehirliyim. Kırşehir'i burada göremiyorum ama komşu illerimizin tamamı burada. Aslında bu tür organizasyonlar iyi bir fırsat. Bilmediğiniz, görmediğiniz ve görme imkanını hemen hemen bulamayacağınız illeri görüyorsunuz. Hele ki bu il Erzurum gibi bir Selçuklu kültür şehri ise sizler için bir ayrıcalık olacaktır. Çanakkale'ye gitmek sizler için nasıl ayır bir güzellik bir fırsatsa Erzurum'da ikinci Çanakkale'dir. Mutlaka tabyaları görün ve Erzurum'u enine boyuna gezin diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Erzincan Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title