Haberler

Erzurum'da Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Anne Okulu “projesi ilk mezunlarını verdi.

Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Anne Okulu "projesi ilk mezunlarını verdi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Ayda Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, öğretim üyeleri, mezun anneler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan öğrenci temsilcisi Kezban Çalıklar; "Yıllardır özlemini duyduğumuz üniversite hayalimiz gerçekleşmiş oldu. Artık çocuklarımızın oturduğu sıralarda bizlerde oturacak, onları daha iyi anlayacak ve burada elde ettiğimiz kazanımlarla daha faydalı anneler olacağız" dedi.

Projenin en önemli amacının annelere faydalı olabilecek çalışmalar içerisinde bulunmak olduğunu belirten, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, Anne Üniversitesi projesi hakkında bilgi verdi

"ŞEHRİMİZDE VE BÖLGEMİZDE İLK DEFA UYGULANAN BİR EĞİTİM"

Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut ise Anne Üniversitesi'nin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Anne Üniversitesi'nin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yakutiye Belediyesi olarak toplumda pozitif ayrımcılığı hak eden kadın ve çocuklarla ilgili proje üretmek ve desteklemek gayreti içerisindeyiz. Toplumun temeli aile, ailenin de en önemli faktörü annedir. Annelerin üniversite ortamını tanıması, güncel konuları uzman kişilerden dinlemesi ve edindiği bilgileri aktarmak amacıyla düzenlenen ve başarıyla tamamlanan Anne Üniversitesi'nin eğitim programı içerisinde olmaktan memnuniyet duymaktayım. Şehrimizde ve bölgemizde ilk defa uygulanan bu eğitim programında Yakutiye Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Kadın Konuları Uygulama ve Araştırma Merkezi son derece önemli bir iş birliğine imza atmıştır. 14 Şubat 2015 tarihinde başlayan eğitimler, 4 Nisan 2015 de tamamlanmıştır."

"ANNELER KENDİLERİNİ YETİŞTİRİRKEN ÇOCUKLARINI DA YETİŞTİRİYOR"

Törene katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, eğitimin önemine vurgu yaparak, annelik mesleğinin kutsallığından bahsetti. Rektör Koçak; "İnsan hayatında çok önemli dönemler vardır. Bunlardan ilki hayata gözlerimizi açtıktan sonra yürümeye başlamaktır. Örneğin okula başladığımız gün, unutulmaz anlardan biridir. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite derken mezun olmak bizim için önemlidir. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmekle sorumlu tutulduğumuz bir dinin mensupları olarak, eğitime önem vermek zorundayız. Annelerimizin özlemini çektiği konulardan birisi de üniversite mezunu olmaktır. Anneler çocuklarını yetiştirirken, kendilerini de yetiştiriyorlar. Bu eğitim ve mezuniyet töreni çok önemlidir. Bugün öğrencilerimiz, Atatürk Üniversitesi'nden diplomalarını almanın gururunu yaşayacaklar. Atatürk Üniversitesi'nden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Bugün neredeyse tüm üniversitelerde, Atatürk Üniversitesi'nden mezun çalışanlara tesadüf edebilirsiniz. Bugün de mezun portföyümüzün içerisini çok değerli bir grup daha katıldı. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Çünkü eğitimin yaşı ve cinsiyeti yok. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Program sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Ayda Çelebioğlu mezun annelere diplomalarını verdi. Anneler daha sonra kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Mezuniyet töreni, ses sanatçısı Aysun Gültekin'in konseriyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Belediyesi Hikmet Koçak Ali Korkut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title