Haberler

Erzurum'da Afgan Aileye Sıcak Yuva

Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen 6 kişilik Afgan aileye sahip çıktı.

Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen 6 kişilik Afgan aileye sahip çıktı. Sığınmacılara imkan sağlamanın insanlık gereği olduğunu vurgulayan Başkan Korkut, "Bize sığınan çaresiz insanlara kucak açmak kültürümüzün, dinimizin gereğidir. Bodrum'da cansız küçük bedenleri kıyıya vuran Suriyeli Aylan ile Galip'i kimse unutmayacak" dedi.

ile tanışan Başkan Korkut, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.  Başkan Ali Korkut şunları söyledi:

"Afganlı ailelerin yoğun olduğu bir semtte onlara da bir ev bulundu. Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, çift kişilik baza yatak, halı aldık.  Ayrıca gıda ve giyecek yardımı yapacağız. Belediye olarak bugüne kadar birçok göçmen aileye kucak açtık, bundan sonra da açacağız. Bize sığınan çaresiz insanlara kucak açmak kültürümüzün, dinimizin gereği. Milyonlarca Suriyeli içinde bu ülke güvenli bir liman, sığınılacak bir kucak olmuştur. Deniz kıyısına vuran insanlığın öldüğü resme iyi bakmak gerekiyor. Elbette ki bize sığınan çaresiz insanlarla ekmeğimizi paylaşacağız, imkanlarımız ölçüsünde onlara destek olacağız. Dün olduk, bugün oluyoruz, yarın da çaresize kucak açan olmaya devam edeceğiz." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Korkut Yakutiye Erzurum Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title