Haberler

Erzurum'da 180 Öğrenci Hafızlığa İlk Adımı Attı

Erzurum’da 180 öğrenci hafızlığa ilk adımı attı.

Erzurum'da 180 öğrenci hafızlığa ilk adımı attı.

Vuslat Derneği'ne bağlı medreselerde hafızlık eğitimi alan öğrenciler, ilk dönem karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Erzurum Göğüs Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Vuslat Derneği Onursal Başkanı M. Şevket Gökşan, Genel Başkan Muhsin Keleş, Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başladı. Ardından yapılan slayt gösterileri ile derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Törenin ilk konuşmasını Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur yaptı. Derneğin her alanda gerçekleştirdiği çalışmalar ile herkes için örnek teşkil ettiğini ifade eden Uygur, hafızlığa adım atan gençleri tebrik etti.

Yaşı 8 ile 18 arasında değişen 180 hafız adayının ilk dönem karnelerini aldığına dikkat çeken Uygur, Kuran-ı Kerim ve Allah yolunda hafız adaylarına yol göstermenin en büyük amaçları olduğunu dile getirdi. Uygur, "Peygamber Efendimiz'in (SAV) 'Nerede Kur'an okunuyor ve dinleniyorsa rahmet melekleri orada olur, kanatlarını açarlar ve oraya rahmet yağdırırlar" hadisini hatırlatarak, "Bu nedenle hafız sayısını ve Kur'an-ı Kerim okuyan kişi sayısını artırmamız gerekiyor" dedi.

Hafız adayı gençlere hayatlarında daima Allah yolunda hareket etmelerini tavsiye eden Cemil Uygur, "Hafız sadece Kur'an-ı Kerimin kelimelerini, ayetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insandır. Kur'an'ı içine sindirmiş olan gerçek hafız yürüyen ve konuşan Kur'an demektir. Bu nedenle hafız kardeşlerimize destek olmak bizim en büyük hedefimizdir" dedi.

"HAFIZLIK ALLAH'A DOST OLMAKTIR"

Vuslat Derneği Genel Başkanı Muhsin Keleş, hafızlığın önemine işaret ederek, "Hafızlık Allah'a dost olmaktır" dedi.

Cennet gülü hafızların İslamiyet'in en iyi şekilde yaşatılmasına katkı sağladığını aktaran Keleş, "Hafızlık, dünya durdukça hiç sönmeyecek rahmani bir meşaledir. Hafızlar, adları hep Kur'an'la anılan bahtiyar insanlardır. Onlar Kur'an'ın nidasıyla ve nefhasıyla, geceleri gündüze tebdil eyleyenlerdir. Onlar, Kur'an ahlakıyla ahlaklanan bahtiyar insanlardır. Hafız-ı Kur'an, nefsani arzularına geçit vermeyendir. Zira o izzetli ve iffetlidir. Küfrün bataklığa döndürdüğü bir dünyada, Rabbimizin kitabına korkusuzca dört elle sarılandır. O, parayı, malı mülkü değil, Kur'an'ı ve onun sahibi olan Allah'ı dost edinendir. O, soğuk kış gecelerinde bile rahlenin başında oturup sabır ve sebatla geceleri, nurlu seherlere devirendir. O, insana vesvese veren şeytanın çirkin sesini bastırıp Kur'an'ın diliyle konuşandır. Zira o, zikrullahı diline pelesenk etmiştir. O, kalbiyle Rabbi arasında Kur'an'ı rabıta kılmıştır. Kur'an, hafızın tertemiz ruhuna giydirilen altından bir elbisedir. Bu elbise, aynı zamanda manevi bir zırh hükmündedir. Küfrün paslı kılıçları bu elbiseyi delip geçmeye muktedir değildir. Kur'an, aynı zamanda hafızın başındaki billurdan taç hükmündedir. Bu taç, Allah katında kralların dünyevi makam ve mevkilerinden çok daha hayırlı ve de üstündür" ifadelerini kullandı.

DIŞ MİHRAPLARIN OYUNLARI BİTMİYOR

Daha sonra söz alan Vuslat Derneği Onursal Başkanı M. Şevket Gökşan, Türkiye'nin içerden ve dışardan dış mihraplar tarafından kardeş kavgası çıkarıldığını söyledi. Bu tür olayları ancak imanlı bir gençliğin yok edeceğine dikkat çeken Gökşan, "Ülkemiz büyük bir ateşin ortasında sapasağlam durmaktadır. Ne kadar karıştırmaya çalışsalar da birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Bu yetişen imanlı gençlik, fitne, fesat ve kaybolan İslami değerlere panzehir olacaktır. Cennetin gülleri bu tertemiz gençlik aynı zamanda yetişecek nesile de bir ışık tutacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hafızlık eğitimlerinin ilk dönemini tamamlayan öğrencilere belgeleri verildi. Ailelerde belgelerini alan çocuklarının bol bol fotoğrafını çekti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Uygur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title