Haberler

Erzurum Buzda Tırmanış Festivali

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne katılan Vali Seyfetin Azizoğlu Uzundere ilçesinde buz tutan 30 metre yükseklikteki Ferasin Şelalesi'ne tırmandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne katılan Vali Seyfetin Azizoğlu Uzundere ilçesinde buz tutan 30 metre yükseklikteki Ferasin Şelalesi'ne tırmandı. Profesyonel bir dağcı gibi buza tırmanan Vali Azizoğlu, "Artvinli olmam nedeniyle dağlara, taşlara aşiyanım. Buza tırmanmak için zor ve bir o kadarda heyecanlı" dedi.

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve Sibirya soğuklarına rağmen Erzurum'da düzenlenen, 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne, dünyanın dört bir yanından katılan dağcılar, Uzundere ve Tortum ilçelerinde buz tutan irili ufaklı şelalelere tırmandı. 5 gün sürecek olan festivale 19 ülkeden 300'e yakın sporcunun katıldı. Festivalin ikinci gününe Ak Parti Erzurum Millitvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ile birlikte katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ensar Başar'ın emniyetinde 30 metrelik Ferasin Şelilesine zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Buz tutan şelaleye tırmanmanın zor ve o kadarda heyecanlı olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, "Uluslararası buz tırmanışı festivali Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde yapılıyor. Türkiye'de sadece Erzurum'un ilçelerinde yapılabilen buz tırmanışı yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bölgemize ayrı renk ve güzellik katan buz şelalelere tırmanmak zor ve bir o kadarda heyecanlı. Artvinli olmam nedeniyle çocukluğum hep buralarda geçti. Dağlar, taşlar bize emanet. Buralara aşina olduğum için tırmanışa hemen alıştım" diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr Ensan Başar ise, "Buralar harika bir yer. Gelecek yıllarda bu şelalelerde önce Türkiye sonra da dünya şampiyonası düzenleşeceğiz. Dağcılar, şu anda eş zamanlı olarak bölgedeki irili ufaklı bir çok buz şelalelerine tırmanıyor. Fevstival havasında geçen tırmanışlar sporcuları adeta büyülüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrah Özbay Uzundere Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title