Haberler

Erzurum Büyükşehir'in Buz Hokeycileri, Ankara Büyükşehir'i 5-1 Yendi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü 5-1 mağlup etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü 5-1 mağlup etti.

Buz Hokeyi Erkekler 1.Ligi'ndeki Doğu Grubu maçlarında (Süper Lig'e Yükselme Maçları) Palandöken Kartalları, Ankara'nın Seymenleri ile karşılaştı. 3000 kişilik Buz Hokeyi Salonu'ndaki maçı AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ile çok sayıda seyirci izledi. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, karşılaşma öncesi yaptığı konuşmada, Erzurum'u futbolda, Buz Hokeyi'nde ve diğer spor branşlarında hak ettiği konuma çıkarmak için spor projelerinin içerisinde yer alacağını ifade etti. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay da, "Erzurum bir spor şehridir. Erzurum; bu tür organizasyonları çok iyi gerçekleştiren bir şehirdir. Erzurumlular, takımlarımızı yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdu. Erzurum seyircisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BUZ HOKEYİ'NDE DE İDDİALIYIZ"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve aynı zamanda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Eyüp Tavlaşoğlu da, "Buz Hokeyi Erzurum için bundan sonra daha farklı olacak. İnşallah Buz Hokeyi'nde de şampiyonluğu şehrimize getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in başlattığı değişim hareketiyle Erzurum'da şehircilikte iddialıyız, sporda iddialıyız, buz hokeyinde de iddialıyız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı ile şampiyonluğu bu şehre getireceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Süper Lig'e Yükselme Maçı'nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni birinci devresi 0-0, ikinci devresi 4-0 ve son devresi de 1-1 biten maçta 5-1'lik skorla yendi. Maça çift başlı kartal figürlü forma ve ellerinde meşalelerle çıkan Palandöken Kartalları, seyircinin yoğun tezahüratları arasında buz pistinde muhteşem bir performans ortaya koydu. Büyükşehir'in Buz Hokeycileri galibiyet sevincini Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Selami Keskin ile paylaştı. Öte yandan Doğu ve Batı grubunda 10 takımın mücadele edeceği maçlar sonunda, ligde ilk 6 içerisine girecek olan takımlar Süper Lig'i oluşturacak. Üç hafta sürecek olan ve lig statüsüne göre oynanacak olan karşılaşmalar sonunda ilk altıya giren takımlar, aralık ayında başlayacak olan Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

MAÇIN DETAYLARI

HAKEMLER: Cemal Ersin Kaya, Murat Aygün, Unur Aytaç Köprülü ve Ferhat Doğuş Aygün

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ: Muhammet Karagün, Ahmet Kars, Fatih Taygar, Ömer Kars, Hüseyin Seçer, Abdullah Avcı, Muhammet Karagün, Muhammet Nurtenoğlu, Sayit Bingöl, Yusuf Kars, Emrah Savaş, Sefa Kavaz, Sefa Takar, Emre Seçer, Abdulkadir İnanç, Ahmet Saruhan Karan, Soner Özmet, Ebubekir Şamil Koç, Murat Can Kızılkaya, Metin Gülen, Nabi Muteroğlu

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ: Arınç Doğru, Ercan Kuntel, Can Kaya, Taylan Aytaç, Doğu Bingöl, Ege Ulaş, Kaan Özgençil, Taha Aksoy, Burak Aksoy, Baran Köksal, Doğa Selçuk, Çağatay Yazıcı, Umut Taherzadeh, Tansel Oflaz, Göksel Oflaz, Bora Dündar, Gökhan Peker

GOLLER: Erzurum B.Ş.B Gençlik Spor Kulübü; 20. Dakika Emrah Savaş, 21. Dakika Sefa Kavaz, 27. Dakika Ömer Kars, 40. Dakika Şamil Koç ve 46. Dakika Hüseyin Seçer

Ankara B.Ş.B Spor Kulübü; 41. Dakika Taylan Aytac - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erzurum Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title