Haberler

Erzurum - Bakan Akdağ: Bana Dokunmayan Terörist 1000 Yaşasın Mantığından Kurtulmalı

Bakan Akdağ: Bana dokunmayan terörist 1000 yaşasın mantığından kurtulmalıKurban Bayramı nedeniyle memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bayramların inanılmaz bir güzel olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bakan Akdağ : Bana dokunmayan terörist 1000 yaşasın mantığından kurtulmalı

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bayramların inanılmaz bir güzel olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. İstanbul Atatürk Havalimanındaki bombalı saldırıda Türk ve yabancı 45 kişinin tedavilerinin sürdüğünü belirten Bakan Akdağ, "Dünyanın bazı ükeleri adeta 'bana dokunmayan terörist bin yaşasın' mantığından kurtulmalı. Bu global bir tehdit ve zulümdür" dedi.

Öğretmen Evi'ndeki bayramlaşmaya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Milletvekili Zehra Taşkesenligil, Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, MHP Erduzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve daire müdürleri ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Bakan Akdağ, Ramazan ve Kurban bayramlarının dolu dolu yaşanması gerektiğini bunun bir tatil vasıtası olarak kullanılması düşüncesinden uzak olduğunu ancak bunu yapanlara da saygı gösterdiğini söyledi. Bayramlarda tatile de gidilecekse aile ile birlikte gidilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Akdağ, "Bugün annemin evinde 12 kişiydik. Bayramları çocuklarımız ve gençlerimiz için canlı tutmalıyız. Küsleri barıştıran bayramlara dört elle sarılmalıyız" diye konuştu. İstanbul Atatürk Havalimanındaki bombalı saldırıda yaralananların sağlık durumları hakkındaki bilgi veren Bakan Recep Akdağ, şöyle konuştu:

"Türk ve yabancı olmak üzere şu anda 45 civarında yaralı var. Sağlık durumları ciddiyetini koruyanlar da var. Allah'tan hepsine şifa diliyorum. Türkiye'den sonra Bağdat'ta büyük bir saldırı oldu. 200'ün üzerinde insan hayatını kaybetmiş. Medine'i Münevvere'de saldırından da anlıyoruzki, bu saldırıları yapanların insanlıktan nasıl çıktıklarını, nasıl zalimliklerinde sınır tanımadığını görebiliyoruz. Onların yapmak istediği belli. Toplumları paniğe sürüklemek. Bu oyuna düşmemeliyiz. Bütün bu saldırılardan sonra birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek ayakta durmalıyız. Bunu yapıyoruz. Dünyanın da böyle yapması lazım. Dünyanın bazı ülkeleri adeta 'bana dokunmayan terörist bin yaşasın' mantığından kurtulmalı. Terörün sınırı yok. Bu global bir tehdit ve zulüm. Batılı ülkelerden, ABD'den ve Rusya'dan bu desteği samimi bir şekilde bekliyoruz. Dünya terörü yener. Eğer güçlü ve zengin ülkeler bu meseleye yeteri kadar tavır gösterirse dünya terörü elbette yener."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra bayramlaşmaya katılanların masalarını dolaştı. Bakan Akdağ, Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ile birlikte yanlarına gittiği rütbeli askerlerin 'Hazır ol' vaziyette beklediğini görünce, "Disiplinlerini bozmuyorlar" dediği Korgeneral Şeref Öngay, "Disiplinli olmalarında fayda var" diye konuştu. Bakan Adağ, "Onlarla gururur duyuyoruz" diye konuştu.

Bakan Akdağ Öğretmen Evi'nden çıkarak yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Polis Evi'ne gitti ve polislerin bayramını kutladı. Bakan Akdağ yanına gelen polis çocuklarına 20'şer lira bayram harçlığı verdi. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığına geçen Bakan Recep Akdağ, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik'e, "Komutanım usulü bozsak olur mu? Resmi tören bitti. Arkadaşların ellerini sıkmak istiyorum" diyerek karşılamadaki er ve erbaşlarla tek tek tokalaştı.

Jandarmadan çıkışta kısa bir açıklama yapan Bakan Akdağ, halkı bayramda ikramlara karşı uyardı. Ziyaretlerde az yemeli ve bir seferde mideyi çok doldurulmasını isteyen Akdağ şunları söyledi:

"Ziyarete gittiğimiz her yerde ikram var. Özellikle de tatlı getirirler. Çok az yemek lazım. Eğer redde bileceğiniz bir dostunuz ise teşekkür edip limonlu bir çayını içerek çok az yemeli. Cumhurbaşkanımız Erdoğan şişmanlık ve hareketsizlikle ilgili büyük bir mücadele başlatacak. Şu an hazırlıklarını yapıyoruz. Türk milleti olarak bunu hep birlikte yapacağız. Bende Sağlık Bakanı olarak öncülük yapan kişilerin içinde olmalıyım. O zaman kaç kilo vereceğimi kamuoyun açıklayıp onu da inşallah başaracağım."

Bakan Recep Akdağ ve beraberindekiler daha sonra basına kapalı olarak 3 şehit ailesinin evini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı İstanbul Erzurum Akdağ Politika Güncel Haberler

title