Haberler

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kağıt Kullanımından Vazgeçecek

Erzurum'da 1957 yılında kurulan 20 fakülte, 10 meslek yüksek ve yüksek okulu bulunan Atatürk Üniversitesi, kağıt kullanımına veda etmeye hazırlanıyor.

Erzurum'da 1957 yılında kurulan 20 fakülte, 10 meslek yüksek ve yüksek okulu bulunan Atatürk Üniversitesi, kağıt kullanımına veda etmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 1 buçuk yıldan beri alt yapı hazırlıkları sürdürülen Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi projesi 2 ay içinde hayata geçirilecek. Atatürk Üniversitesinde ilk olarak elektronik belgelerin yönetilmesinde yararlanılacak olan elektronik belge yönetimi sistemi uygulamaya girecek. Yılda yaklaşık 50 ton kağıdın kullanıldığı Atatürk Üniversitesinde, proje ile birlikte kağıt tüketimi olmayacak. Pilot uygulamalara başlayacaklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Üniversitelerin asıl vazifelerinden birisi, bilgi üretmek ve bilgi üretmenin yanında bilgiyi yönetmektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title