Haberler

Erzurum 20 Milyon İnsana Hitap Ediyor"

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum'un bölgesinin geniş bir alanın merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Erzurum, 400 bin nüfuslu bir şehir değil. Bir saatlik uçak mesafesini düşünürsek 20 milyon insan, 1-1,5 saatlik araba mesafesini düşünürsek 4-5 milyon nüfus eder. Bunların gözünün baktığı yerin Erzurum olması lazım" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum'un bölgesinin geniş bir alanın merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, " Erzurum, 400 bin nüfuslu bir şehir değil. Bir saatlik uçak mesafesini düşünürsek 20 milyon insan, 1-1,5 saatlik araba mesafesini düşünürsek 4-5 milyon nüfus eder. Bunların gözünün baktığı yerin Erzurum olması lazım" dedi.

Vali Altıparmak, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında Erzurum'un bir kış turizm kenti olduğuna işaret ederek, çalışmalarla da kış turizmine destek ve teşvik yaptıklarını anlattı.

Geçen yıl kitap düzenlenen kitap fuarını 165 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Altıparmak, 550 bin kitap satıldığını söyledi.

Altıparmak, Erzurum'un 400 bin nüfuslu bir şehir olmadığını vurgulayarak, "Bir saatlik uçak mesafesini düşünürsek 20 milyon insan, 1-1,5 saatlik araba mesafesini düşünürsek 4-5 milyon nüfus eder. Bunların gözünün baktığı yerin Erzurum olması lazım. Bunun için bizim bütün zihin dünyamızı ona göre kurgulamamız lazım. Erzurum Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği ile bu yönde çalışıyoruz" diye konuştu.

Erzurum'da tarıma da önem verdiklerini anlatan Altıparmak, Uzundere ilçesinde kurulan seralarla yazın özellikle Karadeniz Bölgesi'nin sebzelerinin Erzurum'dan gittiğini belirtti.

Birim amirleriyle yaptıkları toplantılarda basınla yakın ilişki kurmaları noktasında yetki verdiğini dile getiren Altıparmak, "Emniyet, asayişle ilgili sorunlarda şu sıkıntıyı, daha doğrusu şu engeli ben koyuyorum. Erzurum'un terörle anılmasını istemediğimi ifade etmiştim. Terörle ilgili de yaptığımız her faaliyeti çok açık olarak paylaşmıyoruz. Çünkü Erzurum bir turizm bölgesi ve dışarıda Suriye'de ne oluyorsa Erzurum'da oluyor gibi anlaşılıyor" diye konuştu.

Altıparmak, Erzurum'da olayların 150-200 kilometre uzaklıkta yaşandığını ifade ederek, Erzurum'un geneline yayıldığını söyledi.

Hava kirliliği

Erzurum'da bu yıl hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaşmadığını dile getiren Altıparmak, şunları kaydetti:

"Bu Allah'ın bu sene Erzurum'a bir bağışı. Çünkü inversiyon yok. İnversiyon olduğu zaman kirliliği kimse önleyemiyor. Türkiye'de ilk kez Atatürk Üniversitesiyle bir çalışma yaptık., Hava koridorlarının açılması lazım. Hava koridorları açık olmadığı sürece bu kirliliği yine yaşayacağız. Bu hava koridorları açılırsa İnversiyon olsa bile bu kadar yoğun yaşanmayacak. Rüzgar yollarının açılması şart. Erzurum tarihi bir şehir ama kentsel dönüşümle bu dikkate alınırsa daha az kirlilik yaşarız."

Altıparmak, Erzurum'un yüksek irtifa kamp merkezi, yeni kurulacak olan fuar alanı ve organize sanayi bölgesiyle kalkınmasının hızlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title