Haberler

Erzincanlı Kadınlar Boya Yapmayı Öğreniyor

Filli Boya'nın Türkiye'deki kadın iş gücünün ülke gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü "Filli Kadın Ustalar" projesi eğitimleri Erzincan'da devam ediyor.

Filli Boya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle, Türkiye'deki kadın iş gücünün ülke gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü "Filli Kadın Ustalar" projesi kapsamında illerde gerçekleşen eğitimler Erzincan iliyle devam ediyor.

Ekim ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek eğitimlerde kadın usta adayları A'dan Z'ye boya yapmanın inceliklerini öğrenecek.

Ülke değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yapan Filli Boya, "Filli Kadın Ustalar" projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı.

Ülke genelinde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Filli Kadın Ustalar projesinin 10 - 14 Ekim 2016 tarihinde Erzincan'da gerçekleştirilecek olan eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen tüm kadınlar katılabilecek. Filli Kadın Ustalar projesiyle bu yıl 300'e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor.

Erzincan'daki eğitim merkezinde gerçekleşecek eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak A'dan Z'ye boya uygulamasının inceliklerini öğrenecek.

Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı'nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecekler.

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Denizli, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van) gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dahil edilmesiyle genişletildi. Bu kapsamda yakın dönemde Aydın, Edirne, Giresun, Kayseri, Balıkesir, Eskişehir, Erzurum, Mersin, Kütahya, Kocaeli-Gebze ve Manisa illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. Bunu yanı sıra İstanbul ve Konya illerinde ikinci bir yeni eğitim organize edilirken, Muğla - Bodrum'da kadın usta adaylarına özel bir eğitim verilecek.

Projeye dahil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filli Boya Erzincan İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title