Haberler

Erzincanlı Çiftçiler Konya Tarım Fuarına Katıldı

Son zamanlarda ülke genelinde birçok ilde açılmaya başlanan ve tarım dünyasında yaşanan yenilikleri çiftçilere aktaran tarım fuarlarına ilgi de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son zamanlarda ülke genelinde birçok ilde açılmaya başlanan ve tarım dünyasında yaşanan yenilikleri çiftçilere aktaran tarım fuarlarına ilgi de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Doğu Anadolu bölgesinde tarım sektöründe söz sahibi olan ve belirli tarımsal ürünleriyle öne çıkan Erzincan tarımının temsilcileri de fuarlarda sergilenen yeniliklere yakından tanıklık ediyor.Geçtiğimiz hafta içerisinde Konya'da düzenlenen ve yüzlerce firmanın ürünlerinin sergilendiği tarım ve hayvancılık fuarına katılan Erzincanlı çiftçiler, fuarlara katılmaktan son derece memnun. Konya Tarım Fuarına Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla katılan Erzincanlı çiftçiler, fuarlarda tarım sektöründe yaşanan yenilikleri görme fırsatı bulduklarını, modern tarımın getirdiği yenilikleri kendi işletmelerinde uygulamak istediklerini belirttiler. Konya tarım fuarına büyük ilgi gösteren Erzincanlı kafile, fuar sonrası Konya Şeker'e bağlı Torku tesislerini gezme fırsatı buldular. Modern tarım ve gıda işletmelerinden son derece memnun ayrılan çiftçiler, organizasyonu düzenleyen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler.Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya gibi değişik illerde açılan fuarlara çiftçilerle birlikte katılım sağlandığını ve yaşanan yeniliklerin çiftçilere gösterildiğini vurguladı. Tarım fuarlarının sektörün gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, çiftçilerin bu tür organizasyonlara katılabilmek için sürekli müracaatta bulunduklarını, Müdürlük olarak imkanları ölçüsünde tüm fuarlara katılmak için gereken organizasyonları sağladıklarını söyledi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title