Haberler

Erzincan Valisi; "Üçüncü Ordu Komutanı, 'Bu Milletin Kanını mı Dökeceğiz, İktidarın Emrindeyim Dedi'

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bugün meydanda toplanan vatandaşlara Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın "Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bugün meydanda toplanan vatandaşlara Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın "Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz. Ben 45 yıllık yemine sadığım. Ben sivil iktidarın emrindeyim" dedidiğini duyurdu.

Erzincan'da gece başlayan ve binlerce kişinin katıldığı Türk bayrakları ile darbeye tepki gösterileri bugün de devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00 sıralarından tekrar bir araya gelen göstericilerle Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy (AKP), Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, MHP İl Başkan Yardımcısı İsa Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci bir araya geldi. Vali Arslantaş siyasi parti temsilcileri ile birlikte el ele tutaşarak birlik, beraberlik fotoğrafı çektirdi. 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile olayın başından itibaren irtibatta ve birlikte hareket ettikleri bilgisini veren Vali Arslantaş şunları söyledi:

"Üçüncü Ordu Komutanı dedi ki: '3'üncü Ordu bölgesinde 16 il var. Ben 45 yıl, kanımı bu millet için dökmeye yemin ettim. Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz? Ben 45 yıllık yeminime sadığım. Ben sivil iktidarın emrindeyim' dedi ve 3'üncü Ordu bölgesinden tek askerin kışlayı terk etmesine müsade etmedi. Komutan biz ne diyorsak bizimle birlikte hareket etti. Biz kendisine sizlerin adına milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Demokrasiye olan inancından, 45 yıllık yeminine sadakatinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Laz, Çerkes ve CHP, MHP, BBP'li siyasi parti temsilcileririr tamamı ile tek vücut olduklarını belirtti. Başsoy, "Türkiye eski Türkiye değil. Bu Türkiye yeni Türkiye. Eskiden bu milleti çok uyuttunuz. Bu millet demokrasiye, cumhuriyete, vatanına bayrağına kutsallarına sahip çıkmasını biliyor" diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Bu arada Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından olaylar sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

- Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemalettin Başsoy Serdar Savaş Erzincan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title