Haberler

Erzincan - Türk Kızılayı'ndan Ahıska Türklerine Gıda Yardımı

Türk Kızılayı'ndan Ahıska Türklerine gıda yardımı Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - UKRAYNA'dan Erzincan'a getirilen ve Üzümlü İlçesi'nde TOKİ'nin yaptığı dubleks konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri'ne Türk Kızılayı tarafından 4.2 ton gıda yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı'ndan Ahıska Türklerine gıda yardımı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - UKRAYNA'dan Erzincan'a getirilen ve Üzümlü İlçesi'nde TOKİ'nin yaptığı dubleks konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri'ne Türk Kızılayı tarafından 4.2 ton gıda yardımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart ayında Ukrayna'ya yaptığı ziyaret ardından geçen 26 Aralık'ta uçakla Erzincan'a getirilen 347 soydaş, kente 17 kilometre uzaklıktaki Üzümlü İlçesi'nde TOKİ konutlarına yerleştirildi. Bursa'da geçici olarak barındırılan 119 Ahıska Türkü'nün de 27 Aralık günü Üzümlü'ye nakledilmesiyle sayıları 466'ya ulaşan Ahıska Türkleri'ne bugüne kadar sıcak yemek veren Türk Kızılayı, bundan sonra sadece gıda ve yiyecek maddesi dağıtacak. Kızılay görevlileri ailelerin evlerine 20 çeşitten oluşan 32 kiloluk gıda paketleri verdi. Yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ahıska Türkleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Hükümetine şükranlarını ifade etti.

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Ahıska Türkleri'nin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için çaba harcadıklarını bildirdi. Ahıska Türkleri'nin beslenme ihtiyaçlarını Türk Kızılayı olarak karşıladıklarını belirten Ferit Bayata, şöyle dedi:

"15 gündür misafir olan Ahıska Türkleri'ne 3 öğünden oluşan sıcak yemek ikramımız sürüyordu. Bugün itibari yemek yerine gıda kolisi dağıtmaya başladık. Artık kendileri kendi mutfaklarından ihtiyaçlarını giderecek. Bu gıda kolilerinin içerisinde 20 çeşit yiyecek maddesi var. Gıda yardımlarımıza devam edecek."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Erzincan Ukrayna Üzümlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title