Haberler

Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü törenler ile kutlandı.

Kurtuluş coşkusu, Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut,, askeri, sivil erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şu görüşlerde bulundu; "Bugün can Erzincan'ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 97. Yıl dönümünü kutluyor olmanın engin mutluluğunu haklı onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun. Bugün ; derin mana taşıyan, derin anlamlar yüklü olan bir zaman dilimi. Tarih 13 Şubat 1918 acıların çile ve ızdırabın sevinç göz yaşlarına dönüştüğü gün.

Bu zafer bu kurtuluş destanı, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu coğrafyasında yakmış oldukları milli mücadele ateşinin ülkemizi dalga dalga sardığı Önce Vatan dedikleri bir ülkünün sonucudur.

Kurtuluş savaşımızın bütün dünya ülkelerine örnek olacak şekilde emperyalizme karşı büyük zaferle sonuçlandığını, bu zaferin sevgiyle, dayanışmayla emekle, kan ve gözyaşı ile, vatan ve millet aşkıyla kazanıldığını hiçbir vatandaşımızın kurtuluş savaşının hangi ahval ve şartlarda nasıl kazanıldığını unutmaması gerektiğini önemle vurgulamak isterim.

Anma ve kutlama merasimleri bir yanıyla geçmişi hatırlamaya bir yanıyla da istiklal için bağımsızlık için ödenen bedelleri hatırlayarak geleceği tanzime vesiledir. 97 yıl önce "Önce Vatan" diyerek toprağın karabağrında sıradağlar gibi duran aziz şehitlerimizin, serden geçtilerin, bu azim ve kararlılığı, 97 yıl önceki dik duruşu, bugüne ve geleceğe taşımaya, yaşamaya ve yaşatmaya ihtiyacımız vardır. Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik - alnı açık insanlar olarak huzur içinde yaşamak; Şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla ayakta durabilmek, ecdadımızın 97 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür.13 Şubat Zaferi "Yunusçasına seven, Yavuzcasına dövüşen Erzincanlıların kahramanlık destanıdır."

Gönülleri birleştiren hava terminaliniz, genç Erzincan Üniversitemiz emin adımlarla yoluna devam ederken, son yüzyılın en büyük projesi cansuyu. bitme noktasına geldiyse, yeşil alan bakımından 1000 dönümle Türkiye ortalamasının üzerindeyse, Kentsel dönüşümler şehrimize prestij kazandırdıysa, Doğalgaz ile pırıl pırıl bir Erzincan'da yaşıyorsak Mengüceli Eğitim ve Araştırma ihtisas hastanemiz Kalp ameliyatlarını gerçekleştiriyorsa, duble yollarla uzaklar yakın olduysa, Ergan dağı kayak merkezimiz dünya şampiyonluğuna ev sahipliği yapıyorsa Ekşisu sazlıklarından yükselen kuş cıvıltıları yüreğimizi ısıtıyorsa işte bu yaşananları öncelikle Devletimize ve Hükümetimize ve Asil milletimizden aldığımız Güce borçluyuz.2023,2053,2071 Hedeflerine emin adımlarla yürüyor Sayın Cumhurbaşkanımıza,Meclis Başkanımıza, Başbakanımıza, Genel Kurmay Başkanımıza ve Asil Milletimize Erzincan'dan şöyle haykırıyoruz.

KOÇ YİĞİTLER AŞTIK KARLI DAĞLARI

BİZLERE YOL VEREN DAĞLAR ÖĞÜNSÜN

İŞTE ERZİNCAN'IN YOSUN BAĞLARI

ÖLÜRSEK ÖLELİM SAĞLAR ÖĞÜNSÜN

Diyerek bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödeyerek bu toprakları bize vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla ve şükranla eğiliyorum Ruhları Şad Olsun."dedi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi önündeki törenler sona erdi.

GARNİZON ŞEHİTLİĞİN'DE ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Erzincan Belediyesi önündeki törenler sonrası Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek çelenk sunumu ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Garnizon Şehitliği şeref defterini imzalayan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy defterde şu yazıları kaleme aldı; "Hür yaşamayı, bağımsız bir devletin çatısı altında kutsal ülküleri ile birlikte yaşamayı kendisine hayat felsefesi edinmiş, binlerce yıllık devlet kurma ve millet olma geleneğinin tecellisi ile son asırda yine büyük bir devlet kurarak her ferdine sulh ve huzur ortamında hayatlarını sürdürebilme imkanı sunmuş, kadim bir milletin mensuplarıyız. Yeni nesiller için en kıymetli varlıklarını, canlarını veren, evlatlarının felahı için bir nesli feda etmeyi kendilerine onur sayan, Allah yolunda ölmeyi hiçbir dünyevi ya da uhrevi menfaate değişmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Bizler, bu gün bu ülkenin ve bu milletin dünyada söz sahibi bir konuma gelmesini konuşabiliyor veya amaç edinebiliyorsak, bizler bu gün, tüm dünya medeniyetleri tarafından kabul gören baskın bir kültürün temsilcisi olarak, sınırlarımızı aşan ideallerimizin peşinde iddialı bir duruş sergileyebiliyorsak, bizler bu gün, yeryüzündeki her mazlumun, her düşkünün neredeyse tek umudu olarak, ilahi ahlaka uygun bir anlayışla devletimizin ebed müddet ayakta kalacağına inanıyorsak, bundaki en önemli pay bu topraklarda yatan milyonlarca şühedaya aittir.

Aziz Şehitlerimiz; Manevi varlığınızla bizlere bu kutsal ülküleri yaşama gücü veriyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 97 yıl önce verdiğiniz mücadele sayesinde hür yaşayan ve ebediyen hür yaşayacak bu nesil, ulvi hedefine emin adımlarla ilerliyor. Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şaad olsun." Konuşmanın ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cemalettin Başsoy Süleyman Kahraman Ak Parti Yerel Haberler

title