Haberler

Erzincan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Erzincan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Süleyman Kahraman başkanlığında yapıldı.

Erzincan da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan 2014 Yılının son Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman başkanlığında ve yatırımcı kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Türköz, ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının Bölge ve İl müdürleri katıldı.

Toplam değeri 2 milyar 800 milyon TL olan 238 projenin değerlendirildiği toplantıda ilgili kurum müdürleri tarafından brifing verildi.

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 2014 yılının yatırımların uygulanması açısından başarılı geçen bir yıl olduğunu belirterek; 2014 yılı Ekim ayı itibariyle ilimizde toplam 2 Milyar 800 Milyon TL değerinde 238 projenin yürütüldüğünü, bu projelerin 2014 yılı ödeneğinin 466 milyon olduğunu ve bu projelere önceki yıllarda 1 milyar 200 milyon TL harcandığını belirtti.

Konuşmasında proje uygulamalarının durumu hakkında bilgiler veren Vali Süleyman Kahraman, "Erzurum yolu Sansa Boğazı mevkiinde tünellerin yapımına devam edilmiştir.Ergan Dağı Kayak Merkezinin 5 km bölünmüş yolunun yapımında 8,8 milyon TL harcanarak yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Çayırlı Turnaçayırı Barajı ve Sulama Kanalları projesine 6,2 milyon TL harcama yapılarak devam edilmiştir. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, kontrollüğünde yürütülen YURTKUR 4 öğrenci bloğu, lojman ve idari binaların güçlendirme projesi yaklaşık 9 milyon TL harcanarak tamamlanmıştır. 500 Öğrencilik 2. Yüksek Öğrenim Yurdunun uygulama projeleri hazırlanmaktadır. Refahiye Anadolu Öğretmen Lisesinin eksik kalan işleri Refahiye Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilmiş olup, sözleşmesine göre proje 16.10.2014 tarihinde tamamlanacaktır. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Spor Salonunun ihalesi 11.09.2014 tarihinde yapılmış olup, değerlendirme sürecindedir. Gençlik ve Kültür Merkezi projesinde 3 milyon TL harcanarak yüzde 93 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır."

2500 Kişilik Spor Salonunun Yapımına Başlandı

"2500 Kişilik Spor Salonunun 2014 yılında ihalesi yapılmış olup, Eylül ayında işe başlanmıştır. 60 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam Merkezi yaklaşık 4 milyon harcanarak proje tamamlanmıştır. Refahiye Huzurevi projesinde yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.TOKİ tarafından yaptırılan Refahiye 50 Yataklı Devlet Hastanesinde yüzde 90, Tercan 50 Yataklı Devlet Hastanesinde yüzde 85 ve İliç 10 yataklı Devlet Hastanesinde ise yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Refahiye ve Tercan devlet hastanelerinin kaba inşaatları tamamlanmış, tesisatları yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı programında yer alan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 165 Yataklı Ek Binasını arsa kamulaştırma işlemleri tamamlanarak, proje ihale aşamasına getirilmiştir." Şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Cemalettin Başsoy Refahiye Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title