Haberler

Erzincan Ergenekon Davası Erzurum'da Görüldü

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ve Erzincan'da, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla aralarında yarbay, albay, binbaşı, astsubay ve eski polis memurlarının bulunduğu Erzincan Ergenekon davasının duruşmasında konuşan ve meslekten psikolojik sorunları nedeniyle ihraç edilen polis memuru Fatih Kutbay,” Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e fişlenen 4 bin kişinin isim listesini, teşkilattaki cemaat yapılanması ile ilgili bilgi notlarını makamında bilgi notu olarak teslim ettim” itirafında bulundu.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ve Erzincan'da, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla aralarında yarbay, albay, binbaşı, astsubay ve eski polis memurlarının bulunduğu Erzincan Ergenekon davasının duruşmasında konuşan ve meslekten psikolojik sorunları nedeniyle ihraç edilen polis memuru Fatih Kutbay," Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e fişlenen 4 bin kişinin isim listesini, teşkilattaki cemaat yapılanması ile ilgili bilgi notlarını makamında bilgi notu olarak teslim ettim" itirafında bulundu.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Fatih Kutbay, pisokoljik rahatsızlığı nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ihraç edilmişti.

"FİŞLENEN 4 BİN KİŞİNİN İSMİNİ BAŞSAVCININ MAKAMINDA TESLİM ETTİM"

Mahkeme bu gün görülen ikinci çelse duruşmada Erzincan Otlukbeli İlçesi'nden Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından psikolojik sıkıntılar nedeniyle ihraç edilen Fatih Kutbay dinlendi. Kutbay, duruşmada şunları söyledi:

"O tarihlerde ben Erzincan Otlukbeli İlçesinde görevliydim. Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildim. Dönemin eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüşmem oldu. Bana "Erzincan'da operasyonlar yapacağız. Bir takım bilgilere ihtiyacım" var dedi. Ben de Başsavcıma fişlenen 4 bin kişinin isim listesini makamında teslim ettim. Emniyet Müdürlüğü'nde özel kin ve nefretle bu dosyaya sanık olarak dahil edildim. Fişlenen kişilerin isim listelerini verdiğim için ben bu dava dosyasında sanık oldum, şimdi yargılanıyorum. Benim ilgim yoktur. Yazılı savunmamı daha sonra vereceğim."

"KIZ KARDEŞİMİN ŞİFRESİ İLE GİRMİŞ"

"Benim kız kardeşim Merve Kutbay'ın sosyal paylaşım sitesindeki şifremi Avukat H.E. kız kardeşimin şifresini kullanarak sosyal paylaşım adresime girerek kız kardeşimle benim aramda özel geçen konuşmalarımı ODA TV'ye vermiş. Bu tamamen özel hayatın gizliliğini ihlal etmektedir. Ben bu kişi hakkında şikayetçiyim."

Eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile görüşme talebi içinde randevu talep ettim fakat görüşmeye gitmedim. İlhan Cihaner ile pastanede yüz yüze görüşmedim. "

"POLİSTE CEMAAT YAPILMASI BİLGİ NOTUNU BAŞSAVCIMA İLETTİM"

Meslekten ihraç edilen ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesi Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından okundu. Fatih Kutbay'ın o dönem verdiği ifadesinde ise

"O dönem de görev yaparken, Sayın Cumhuriyet Başsavcımız İlhan Cihaner'e Emniyet'te "Fetullah Gülen Cemaati ve İsmail Ağa Cemaati, polislerin kılık-kıyafetleri ile ilgili ince bıyıklı polis memurları, masa üzerinde Kuran-ı Kerim, Yasin" bulunduğu yönünde bilgi notu bıraktım"

"BAŞBAKANIN ARKADAŞIYIZ DİYEREK BANA KUMPAS KURDULAR"

"Dava dosyasında özellikle T.Ö. M.T.'nin benim meslekten ihraç edilmem ve teşkilata geri dönmem için bana bu kişiler, "Başbakan'ın arkadaşıyız. Başbakan da benim arkamda olduğunu ifade ederek bana "kumpas" kurduklarını sonradan öğrendim. Bunlardan şikayetçiyim" dedi.

MAHKEME BAŞKANI,""CEZAİ EHLİYET RAPORUNUZUN UZATILMASI TALEBİNDE BULUNDUK"

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya ise, ihraç edilen ihraç edilen polis memuru Fatih Kutbay ile ilgili olarak, "Biliyorsunuz daha önceden sizin hakkınızda cezai ehliyetiniz olup olmadığı yönünde rapor istenmiş olup, müşahede altında tutulmasın istemiştik. Şimdi biz bu kararın uzatılması talebinde bulunduk." İfadesini kullandı.

TÜMGENERAL'İN KARDEŞİ SANIK

İnternet andıcı davasının firari sanığı Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner olan kardeşi Bülent Bakıcı da sanıklar arasında yer aldı. İddianamede Bülent Bakıcı'nın ağabeyi nedeniyle örgüte sempati duyduğu, olay tarihinde gizli tanık olduğunu tahmin ettiği kişileri tehdit ederek örgüt adına suç işleyip yardım ettiği iddianamede yer almıştı.

SUBAY, ASTSUBAY VE POLİS MEMURLARI VAR

Yargıtay 11'inci Ceza Dairesindeki dava devam ederken, Erzincan'da 11 sanıklı '2'nci Ergenekon' davası açıldı. İlk dava ile bağlantılı olan 9 kişi hakkında TMK ile görevli Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Sadık Taşkın tarafından hazırlanan 59 sayfalık iddianame 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, 2010-2013 yıllarını kapsayan dönemde önceki davanın gizli tanığı 'Munzur' kod adlı S.Z. ile Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Faruk Günay, şikayetçi olarak yer aldı. Gizli tanık 'Munzur'u CHP'li Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe ile görüştürüp ifadelerini değiştirmek için para vermeye aracılık ettikleri iddiasıyla, Paradise pastanesi sahipleri Erdal Erdoğan ve Abdullah Erdoğan davada ilk iki şüpheli olarak yer aldı. Yine gizli tanık Munzur'u vekiller ile görüştürmek üzere Ankara'ya götüren gazino işletmecisi Davut Konig, İlhan Cihaner lehine tanıklık yapan eski polis memuru Fatih Kutbay, Albay Murat Yılmaz, Binbaşı Necip Kızılkaya, Yarbay Serdar Işıksoy, Astsubay İrfan Tezcan, veteriner Bülent Bakıcı, ilk davadaki Astsubay Şenol Bozkurt, bulunuyor.

7.5 YIL İLA 27 YIL ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Haklarında 'silahlı Ergenekon terör örgütüne üye olma, rüşvet vermeye teşebbüs, var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak tehdit, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçlarından7.5 ila 27 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhan Cihaner Erzurum Cemaat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title