Haberler

Erzincan depreminin 22. yılı - anma törenleri

Erzincan'da 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler, düzenlenen törenle anıldı.

Erzincan'da 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler, düzenlenen törenle anıldı.

Depremin 22. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde, dualar okundu. Protokol üyeleri, depremde hayatını kaybedenler anısına mezarlığa yaptırılan anıta ve ölenlerin kabrine karanfil bıraktı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulmasının ardından konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, "Allah, bu topraklarda, ülkemizde, bize bir daha bu acıları yaşatmaz inşallah. Acıları sarıyoruz, yeni evler yapıyoruz fakat gidenleri geri getiremiyoruz" diye konuştu.

Akdemir, şunları söyledi:

"Gidenleri geri getirmenin iki yolu var aslında. Birincisi, bugün yaptığımız ve bundan sonra da düzenli olarak yapacağımız programlar. Yani, insanlarımızı doğal afetler konusunda, depremler konusunda uyarmak, bir farkındalık oluşturmak. İkincisi ise kamu kurumları başta olmak üzere bizlerin üzerine düşen konuları alelacele değil, düzenli bir şekilde yapabilmek."

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise bugün herkesin gönlünün bir tarafının depremde yakınlarını kaybettiği için eksik olduğunu belirterek, "Her yıl yaptığımız bir dizi programı, aslında bu acıyı tazeleyerek, sizleri yeni baştan bu hüzün deryası içerisine daldırmak niyetiyle yapmıyoruz. Amacımız, bir farkındalık oluşturmak, bir bilinç oluşturmak" şeklinde konuştu.

Anma törenine, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve İl Müftüsü Galip Akın ile vatandaşlar katıldı.

- "Acılarımız dünkü gibi taze"

Erzincan Belediye Başkanı Çakır'ın danışmanı Seyfullah Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılındaki depremde kardeşini ve eniştesini kaybettiğini belirterek, "Acılarımız dünkü gibi taze. Bu depremde canlarımızı, kardeşlerimizi, değerlerimizi kaybettik" diye konuştu.

Depremden sonraki sürece değinen Kaban, "Erzincanlı her zamanki gibi tasada, kıvançta, kederde bir olarak, kader birliği yaparak yeni Erzincan'ı tesis etmek için var gücüyle çalıştı" dedi.

Erzincan'da 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, 653 kişi hayatını kaybetmişti.

-anma törenleri

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Akdemir Yüksel Çakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title