Haberler

Erzincan'da Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2015 yılı Temmuz ayı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kahraman’ın Başkanlığında yapıldı.

2015 yılı Temmuz ayı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kahraman'ın Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, yatırımcı kuruluşların il genelinde yürüttükleri çalışmalar ele alınarak, ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlu, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri ve davetliler katıldı.

İl genelinde 229 projenin yürütüldüğünü bu projelerin toplam bedellerinin 2,9 milyar TL, 2015 yılı ödeneğinin 565 milyon TL olduğu, toplantı dönemine kadar 394 milyon TL harcama yapılarak yüzde 70 nakdi gerçekleşme açıklandı.

Toplantıda 2015 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre dağılımı hakkında bilgi veren Vali Kahraman; "Konut 290 milyon TL, Ulaştırma 100 milyon TL, Eğitim 54 milyon TL, Tarım 46,5 milyon TL, Sağlık 22,7 milyon TL, Genel İdare 22,4 milyon TL, Enerji 19 milyon TL, Orman 5,6 milyon TL, Altyapı 4,5 milyon TL 'dir. Burada yatırım ödeneklerinde en yüksek payı Konut almakta ve ikinci sırada Ulaştırma yer alıyor. İl Özel İdaresi yatırım programında; köy yollarında 463 adet, sulama programında 79 adet, içme suyu programında 65 adet, kanalizasyon programında 2 adet, köy sosyal tesislerinde 215 adet olmak üzere; toplam 824 adet iş bulunmaktadır. Özel idare yatırımlarının tutarı 28,6 milyon TL olup, 3,6 milyon TL harcanarak yüzde 26 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Önemli projelere göre değerlendirdiğimizde; Karayollarında; Sansa Boğazındaki tünellerin yapımı ve terminal kavşağında çalışmalar devam etmektedir. Eğitim sektörlerinde; 500 Öğrencilik yükseköğrenim yurdunun yurdun ihalesi yapılmış olup sözleşme aşamasındadır. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Spor salonu projesi yüzde 80 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam etmektedir. Gençlik ve Spor sektöründe; Gençlik ve Kültür Merkezi 3,2 milyon TL harcanarak tamamlanmıştır. 2500 Kişilik Spor Salonu yüzde 35 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Sağlık Sektöründe; Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 165 Yataklı Ek Binasının proje hazırlıkları devam etmektedir. Refahiye 50 Yataklı Devlet Hastanesi tamamlanmıştır. Tercan 50 Yataklı Devlet Hastanesinde yüzde 92 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İliç 10 Yataklı Devlet Hastanesinde yüzde 88 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar da; Aile ve Sosyal Politikalarda Refahiye Huzurevi projesinde yüzde 94 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Sevgi Evlerinin eksik kalan işler yeniden ihale edilmiştir. 2016 yılı Ocak ayında tamamlanması ön görülmektedir. TOKİ tarafından İlimiz genelinde bu güne kadar 37 adet proje kapsamında tamamlanan 8.299 adet konut, polis okulu, karakol, okul, hastane ve diğer sosyal tesislerin yatırım tutarı 753 milyon TL'dir. Devam eden ve proje aşamasında olanlar dahil edildiğinde TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 11.320 adet ve yatırım tutarı 1milyar TL'ye ulaşmış olacaktır. Tarım sektöründe; Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasının Proje tutarı 69 milyon TL olup, 2013yılında ihalesi yapılan tesis binası için 15 milyon TL harcanarak yüzde 87 gerçekleşme sağlanmıştır. Ağustos ayında inşaatın biteceği tahmin edilmektedir. Tesisin makine ve teçhizat ile soğutma sistemleriyle birlikte 2016 yılının ikinci yarısında hizmete açılması planlanmaktadır. Çayırlı Turnaçayırı Barajı ve Sulama Kanallarının proje bedeli 96,7 milyon TL olup, çalışmalara devam edilmektedir." dedi.

Vali Kahraman, 2015 yılında devam eden projelerin tamamlanması bakımından inşaat sezonunda kalan sürenin iyi değerlendirilmesinin önem taşıdığını belirterek, katılımcıların yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

Toplantıda; daha sonra yatırımcı kuruluş temsilcileri il genelinde yürükleri proje çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Refahiye Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title