Haberler

Erzincan'da İlk Kez Ana Arı Yetiştirme Kursu Açıldı

Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Erzincan'da ilk kez Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ana arı yetiştirme kursu açıldı.

Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Erzincan'da ilk kez Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ana arı yetiştirme kursu açıldı. Arıcılığın olmazsa olmazı olan ana arı ihtiyacını bugüne kadar il dışından karşılayan Erzincan'da ana arı yetiştirilmesinin önünü açmak için düzenlenen kursa 56 kursiyer katılıyor. Ana arı yetiştirmenin uygulamalı olarak da anlatıldığı kursun dün akşamki bölümüne Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ile Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Şengül de katıldı.

Kursta konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Erzincan'ın arıcılık sektörü açısından çok uygun bir bölge olduğunu hatırlatarak, "Erzincan iklim ve

flora yapısı açısından incelendiğinde arıcılık sektörü açısından son derece müsait bir bölgedir. Gerek flora gerekse endemik bitki çeşitliliği açısından Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Tunceli arıcılık sektöründe başarı sağlanması noktasında son derece müsait bölgelerdir. Bu nedenlerle ülkemizin en kaliteli balları bu bölgelerimizde üretilmektedir.

Bölgede özellikle ballı bitki olarak yabani Yonca-Korunga, Kekik, Geven, Ballıbaba ve binbir çeşit çiçeğe sahip olan Erzincan Ovasında üretilen bal Erzincan Balı olarak tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır. Erzincan 2012 yılı sonu itibarıyla mevcut 76000 kovandan 1200 Ton Bal ve 52 ton Bal Mumu üretmektedir. İlimizde faaliyet gösteren ve arıcılarımıza destek olan Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliğimiz bugün itibarıyla sektörde faaliyet gösteren 600 arıcımıza hizmet götürmektedir. Sektörün Erzincan'a sağladığı katma değer göz önüne alındığında arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bu işi bilinçli olarak yapması ve eğitimi büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı; Arı ürünlerini arttırmak için kurslar açılmıştır. Bu kurslarda arıcılık hakkında bilgileri tazelemek ve yeni bilgileri sizlere aktarmak hedeflenmiştir. Floradan daha iyi faydalanan ve verim yönünden daha etkin olan Ana Arı ırkı yetiştirilmesi önem arz etmektedir. İşte bu kurslar sayesinde hem kendi ekonomimize hem de Milli ekonomimize katkı sağlanmaktadır. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Kırsal Kalkınmadan arıcılarımıza 27 vatandaşımıza

Bal Süzme Makinesi ve Bal Dinlendirme Tankı alabilmeleri için %50 hibe desteği sağladık.

Son 3 yılda Erzincan'da arıcılık faaliyetlerine yönelik uygulanan desteklemelerde ise; toplam 1543 işletmemize 156.023 arı kovan karşılığında toplam 1.102.902 TL destekleme ödemesi gerçekleştirdik. Ben bu eğitim sürecinin hem sizlere hem de sektörümüze faydalı olmasını diliyor, eğitime katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kurs programında daha sonra kürsüye gelen Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Şengül, Erzincan'da arıcılık sektörünün daha da gelişmesi için 2013 yılında 4-5 projeyi daha hayata geçirmek istediklerini söyledi. Sektörde verim ve kalitenin artırılmasına paralel olarak pazarlama teknikleri konusunda da üyelerine destek sağlayacaklarını vurgulayan Şengül, birlik olarak hem üyeleriyle hem de diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Programda daha sonra Ziraat Teknisyeni Ahmet Tolga tarafından kursiyerlere ana arı yetiştirme teknikleri ve işin püf noktaları uygulamalı olarak anlatıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Erzincan Bayburt Karadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title