Haberler

Erzincan'da Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Yaylabaşı Beldesi çiftçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Yaylabaşı Beldesi çiftçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Yaylabaşı Beldesi çiftçilerine yönelik tarımsal bilgilerin yanı sıra 2017 yılında başlayacak Milli Tarım Projesi hakkında bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2017 yılında başlanması planlanan Milli Tarım Projesi ile tarımın destekleneceğini anlattı. Erzincan'da tarımın ülke ekonomisine katkı verecek düzeyde iyileştirileceğini belirten Şahin, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıldan itibaren tarımda verimliliği artırmak ve sürdürülebilir tarımın devam etmesini sağlamak amacıyla Yaylabaşı beldemizin de içinde yer aldığı değişik bölgelerde arazi toplulaştırma çalışmalarına başlayacağız. Arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile ekonomik anlamda tarım yapma imkanınız daha da artacak. Küçük küçük parseller yerine arazilerimizi tek bir alanda toplanması suretiyle tarım daha karlı bir hale gelecek. Tarla sınırlarının ortadan kalkması, gereksiz çalılık ve eğimli alanların ortadan kaldırılmasıyla daha çok alan kazanarak üretimi gerçekleştireceğiz."

Toplantıya, Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Şahin Yaylabaşı Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title