Haberler

Erzincan'da Cami Açılışı

Erzincan'ın İliç ilçesinde iş adamı Nevzat Demir tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde iş adamı Nevzat Demir tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

İliç ilçesine yaptırılan, Yusuf Ziya Demir camisi avlusunda düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar yapıldı.

Törende konuşan Demir, "Ölüm, bu dünyada yaşanan geçici hayatın sona ermesi, varlığın kesin olan ebedi hayata geçişinin başlangıcıdır. Ölümle hayat durduğu gibi, yapılan hayırlar da günahlar da sona erer. Ancak ilahi hikmetin bir sonucu olarak bazı işlerin sevabı, bazı işlerin de günahı ölümden sonra da devam eder. Kuran'ı kerim okunması, yaşanması ve tüm ceddimizin amel defterinin hayırdan yana açık tutulması amacıyla merhum babamız Yusuf Ziya Demir adına yaptırdığımız camimizi tamamladık. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da nerede bir hayır hasenat iş varsa arkasında Demir ailesinin görüldüğü dile getirerek, geleceğin ancak geçmişin yaşatılması ile mümkün olduğunu belirterek, "Bu dünyadayken ahireti hazır etmek gerekir. Burada hocalarımız var bize düşmez vaaz verecek değilim ama adam o dur ki 'bu dünyada bıraka bir eser eseri olmayanın yerinde yeller eser" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Demir ailesine İliç Kaymakamı Sedat Ateş, Belediye Başkanı Muhlis Doğan tarafından plaket takdim edildi.  Ardından caminin açılış gerçekleştirilip namaz kılındı.

Törene, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, AK Parti Erzincan milletvekili adayları Talha Erol Durmaz, Serkan Bayram, Demir ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Demir Erzincan İliç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title