Haberler

Erzincan'da "Basketbol Aday Hakemlik Kursu " Açıldı

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Basketbol Aday Hakemlik Kursu" açıldı.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Basketbol Aday Hakemlik Kursu" açıldı.

Erzincan 13 Şubat Spor Salonu'nda düzenlenen kursta, Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Bölge Öğretmeni Nazmi Değirmenci, kursa katılan aday hakemleri bilgilendirdi. Değirmenci, şunları kaydetti:

"Basketbol Federasyonu'nun eğitim kurulu olarak Türkiye genelinde son 7 yıl içinde yeni bir çalışma başlattı. Bölge eğitmenleri geliştirildi. Bu bölge eğitmenleri bölgelere gidiyorlar, hakem kurslarını açıyorlar. Katılımcılara çok geniş eğitim veriliyor. Bu eğitimler masa ve saha eğitmenleri olarak değişiyor. Burada 30 saatlik bir kurs veriliyor. Hakemlik kursunu kazananlara basketbol federasyonu yetki veriyor. Federasyon bu isimleri illere veriyor. Basketbol hakemlik kursu Türkiye'de her geçen gün artmaktadır. Türkiye'nin basketbol hakemleri dünya kupası olmak üzere çoğu önemli turnuvalarda düdük çalıyorlar."

Kursun 22 Kasıma kadar devam edeceği, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere aday hakemlik belgesi verileceği belirtilirken, kursa 18-30 yaş arasında 35 kursiyerin katıldığı kaydedildi.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title