Haberler

Erzincan'da AK Parti'nin İtirazına İl Seçim Kurulu'ndan Ret

Erzincan'da Ak Parti'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından oy birliği ile reddedildi.

Erzincan'da Ak Parti'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından oy birliği ile reddedildi. AK Parti Başkanvekili Avukat Ferhat Bulut, ret kararını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını bildirdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre 7 Haziran günü yapılan seçimlerde birer milletvekili çıkaran Ak Parti 65 bin 409, CHP ise 33 bin 667 oy aldı. CHP ile aralarında ikinci milletvekilini çıkarmak için 963 oy farkı bulunduğunu belirten Ak Parti, merkez ve 9 ilçede ilçe seçim kurullarına başvurarak hem geçersiz hem de tüm oyların yeniden sayılmasını istedi. Bunun üzerine seçim kurulları 4 ilçede sayılması, merkez ve Tercan, İliç, Üzümlü, Kemaliye'de ise sayılmasına gerek olmadığı kararı verdi. 4 ilçede geçersiz oyların sayılmasının ardından Ak Parti ve CHP arasındaki fark 963'ten 902'ye düştü. Bunun üzerine Ak Parti tüm ilçelerde ve merkezde hem geçersiz oyların hem de tüm oyların sayımı için İl Seçim Kurulu'na ikinci kez itiraz etti. İl Seçim Kurulu Başkanlığı bugün yaptığı değerlendirmede oy birliği ile Ak Parti'nin itirazını reddetti.

AK Parti İl Başkanvekili Avukat Ferhat Bulut, ilçe seçim kurullarına yapmış oldukları itiraz neticesinde sadece Refahiye, Çayırlı, Otlukbeli ve Kemah'ta tüm oy pusulaları sayılmamakla beraber sadece geçersiz oy pusulaları üzerinde inceleme yapıldığını bildirdi. 4 ilçede geçersiz oylarda 63 oyun Ak Parti lehine çıktığına işaret eden Bulut, "Bunun üzerine biz tekrar geçersiz ve geçerli sayılan tüm oy pusulalarının tekrar değerlendirilmesi için İl Seçim Kurulu'na müracaatımızı yaptık. İl Seçim Kurulumuz da bugün itibariyle talebimizi reddetti. Bizde bu kararın hukuka uygun olmadığını düşündüğümüzden İl Seçim Kurulu'nun bu ret kararını Yüksek Seçim Kurulu'na taşımayı düşünüyoruz. Bugün müracaatımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Erzincan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ak partili:

hayırdır orhan bulut , ferhat bulut siyasi parti değil sankim aile şirketi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title