Haberler

Erzincan'a 6 Adet Tam Donanımlı Kara Ambulansı

Erzincan’da sağlık alanında yürütülen hizmetlerin kalitesinin artırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 milyon 100 bin TL bedelle alımı yapılarak Erzincan’a gönderilen 6 adet tam donanımlı kara ambulansının teslimi düzenlenen törenle yapıldı.

Erzincan'da sağlık alanında yürütülen hizmetlerin kalitesinin artırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 milyon 100 bin TL bedelle alımı yapılarak Erzincan'a gönderilen 6 adet tam donanımlı kara ambulansının teslimi düzenlenen törenle yapıldı.

112 Acil Servisine alınan 6 adet ambulansın teslim törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Sağlık İl Müdürü Mesut Turan, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Oğuz Çetin ve 112 çalışanları katıldı.

Düzenlenen törende Erzincan Sağlık İl Müdürü Mesut Turan 112 Acil Servis hizmetleri hakkında şu bilgilerde bulundu; "Sağlık hizmetlerinin son 10 yılda ülkemizde gösterdiği gelişmelere paralel olarak ilimizde de çok iyi bir seviye tespit edilmiştir. Bu hizmetler ilimizde 134 uzman hekim, bunların 53'ü akademik personel, 132 pratisyen hekim bunun 67'si aile hekimi, 1259 sağlık yardım personeli, 513 idari personel olmak üzere toplam 2 bin 38 personelle verilmektedir. 2014 yılında ilimizde toplam bir milyon 521 bin 300 hasta muayene edilmiş. 339 bin 238 acil hastaya müdahale edilmiş. 34 bin 250 ameliyat yapılmış. 2 bin 662 yoğun bakım hastası tedavi edilmiş, 2 bin 40 hastaya evde sağlık hizmeti verişmiştir. Aile hekimleri uygulaması kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinde koğuş sağlık hizmetlerinden anne ve bebek ölümleri azaltılmış, aşılama oranları yüzde yüze yaklaştırılmış, bazen Türkiye ortalaması seviyesinin üzerine çıkılmıştır. Özellikle acil servis hizmetleri bu gelişmeler içerisinde önemli bir yer almaktadır. Hava, kara ve umke hizmetleri ile vatandaşımıza acil servis hizmetleri sunmaktayız. İlimizde ki acil servis hizmetleri 33 ambulans, 12 istasyon ve 181 sağlık personeli ile verilmektedir. 2014 yılında 17 bin 867 hastaya hizmet verişmiş, 12 hasta hava ambulansı ile sağlık hizmetinden faydalandırılmıştır. Dağıtımı yapılacak 6 ambulans ile beraber hizmet ağımızı güçlendirip 2015 yılında daha fazla hastaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2014 yılında bakanlığımız tarafından tahsis edilen 5 ambulans Tercan, Üzümlü, Kemah, Kameliye ve Refahiye ilçelerimize verilmiştir. Otlukbeli, İliç ve Çayırlı ilçelerimize de bu yıl ki ambulanslarımızdan tahsis ederek tüm ilçelerimizin ambulanslarını yenilemiş oluyoruz" dedi.

Daha sonra açıklamada bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise şu görüşlerde bulundu; "Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Erzincan olarak çok önemli bir noktaya geldik. Bu noktaya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erzincan tıp fakültesinde derdi bilen tabiplerimiz var. Her türlü cerrahi müdahalenin yapıldığı bir hastanemiz var. 200 yataklı hastanemizin de temellerini bu yıl içerisinde attığımızda bir sıkıntımız olmayacak" dedi.

Törende son olarak konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman ise şu görüşlerde bulundu; "Acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan vatandaşlara sağlık güvencesi dahil hiç bir özel durumu sorgulanmaksızın müdahale edilmesinin sosyal devlet ilkesinin en önemli parametrelerinden biri olduğunu ifade ederek acil sağlık servislerinin eşit, ulaşılabilir, kaliteli süratli ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak maksadıyla başlatılan süreçte sağlıkta dönüşüm programında ki hedeflere doğru hızla ilerlendiğini kaydetti.

Konuşmasında 112 acil sağlık hizmetlerinin uluslararası düzeyde sunulması, hastane öncesi acil sağlık organizasyonunun yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve hizmetin toplumun her kesimine ulaştırılması yönünde yapılan çalışmalarda ülkemizin geçmiş yıllara kıyasla önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Vali Kahraman; "Köyünde kentinde hasta olan kişiye en kısa zamanda ulaşılıyor artık. Sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak ilimizde de sağlık yönünden, halk sağlığı yönünden önemli mesafeler kat edilmiştir. Bundan 10-12 yıl önce İlimiz Merkezi, Tercan ve Refahiye olmak üzere 3 merkezden acil yardım hizmeti verilirken, bugün dördü merkez olmak üzere 12 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda 7 Doktor, 129 Sağlık Personeli, 41 şoför olmak üzere toplam 182 personel ile 31 Kara ambulansı, 6 paletli ambulans ile hizmet vermektedir. Ayrıca geçmiş yıllarda gıpta ile dinlediğimiz, Avrupa'dan gelen gurbetçilerin anlattığı hava ambulansı ile yapılan sevkler komuta merkezi bahçesinde helikopter pisti kurulmuş olup, 2013 yılında 14, 2014 yılında ise 12 adet sevk işlemi gerçekleştirilmiştir."

"Bakanlığımız, İl Merkezindeki müdahalelerde ideal süreyi 10 dakikanın altı olarak belirlemesine karşın bu oran ilimizde 2014 yılı ortalaması 6,4 dakikadır. Aynı zamanda Taşra için 30 dakikanın altı olarak belirlenen müdahale limiti ilimizde yine 2014 yılı ortalaması 17,2 dakika olarak gerçekleşmiştir. 2014 yılında 17 bin 867 vakaya müracaat edilmiştir. Komuta merkezimiz günlük ortalama 654 başvurudan yıllık 238 bin kişiyle telefonda muhatap olmuştur. Bu da komuta merkezinin ne kadar zor şartlar altında çalıştığı, bu konuda yeri gelmişken 112 komuta merkezlerinin gereksiz yere meşgul edilmemesi bir gün kendilerinin de bu meşguliyetlerden dolayı mağduriyet yaşayabileceklerini hatırlatmak yerinde olacaktır."

"Bütün bu gelişmelerin daha da ileriye taşınması için Sağlık Bakanlığımız tarafından 1 Milyon 87 Bin 647 Türk Lirası bedelle alımı yapılarak ilimize gönderilen 6 adet tam donanımlı Panelvan tipi ambulansının halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu ambulansların 3 adedi merkez istasyonuna diğer üç adedi ise Çayırlı, İliç, Otlukbeli ilçelerinde hizmet verecektir. Teslim aldığımız ambulansların Erzincan'ımıza, tüm sağlık çalışanlarına ve bölge halkımıza hayırlı olması diliyor, Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

6 yeni ambulansın teslim anahtarını Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve törene katılan il protokolü komuta merkezlerine götürmek üzere görevli 112 personeline teslim etti. Anahtarların teslim edilmesinin ardından yeni alınan ambulanslarda ve 112 Acil Servis İstasyonunda incelemelerde bulunan protokol mensupları yürütülen hizmetler ile ilgili İl Sağlık Müdürü Mesut Turan'dan bilgi alarak incelemelerinde ise sağlık çalışanları tarafından cansız manken üzerinde yapılan simülasyon ilkyardım eğitimini izledi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Başsoy Süleyman Kahraman Sağlık Bakanlığı Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title