Haberler

Erürker: "Çanakkale, Yeni Türkiye'nin Önsözüdür"

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Hakan Çağlar ERÜRKER, yayınladığı mesajda; "Çanakkale tarihimizde örneği bolca bulunan zaferlerden bir zafer, savaşlardan bir savaş değildir. Çanakkale Akif'in; 'Eski Dünya, yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer. Kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mahşer' dizelerinde belirtiği üzere Milletimizi yok etmeye azmetmiş cihanın yedi ikliminin orduları karşısında milli şuurumuz şahlanışı, millet olma irademizin, bağımsızlık ve vatan aşkımızın mana ve madde aleminde bir kez daha tescilinin destanıdır. Çanakkale bu aziz vatanın evlatlarının kanlarının birbirine karıştığı ve aynı havuzda toplandığı, millet harcına katıldığı geleceğimizi belirleyen geçmişimizdir. Çanakkale bizi millet kılan ruhumuzun, istikbal ve istiklalimizi hedef alan ehl-i salibin emperyalist orduları karşısında çelikleşmesi, geçilmez yıkılmaz bir duvar olmasıdır. 20.yy'da Batılılarca sömürgeleştirilemeyen yeryüzünde bağımsız tek milletin, İslam'ın son ordusunun Akif'in ifadesiyle 'İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran, O demir çenberi göğsünde kırıp parçalamasıdır' Ehl-i salibin İslam'ı haritadan silme, Türkleri Ortaasya steplerine sürme girişimine milletimizin top yekün cevabıdır. Ölüme beklenen 'hasta adam' denilen Devletimizin ve milletimizin 'dirilişinin' arkasındaki güçtür. Bir başka söyleyişle Çanakkale, 'Yeni Türkiye'nin önsözüdür' Yeni Türkiye gücünü, Malazgirt'ten, İstanbul'un Fethinden, Çanakkale'den, Sakarya Savaşı'ndan almaktadır. Türkiye'nin her vilayetinden vatan millet aşkıyla cepheye koşan, Conkbayırı'nda omuz omuza çarpışan, birlikte şehadet şerbetini içen, tarihin sessizliğinde koyun koyuna yatan memleket evlatlarının kardeşliğinde mayalanan Çanakkale ruhudur Yeni Türkiye. Askerlik çağında olmamalarına, mecburiyetleri bulunmamasına rağmen; Çanakkale'ye gönüllü katılan, vatan, millet, bağımsızlık uğrana şehadete koşan; Galatasaray, İstanbul Erkek, Vefa, Kabataş Erkek, Erzurum, Edirne, Konya, Kastamonu, Kayseri ve Sivas Liselerinin hiçbir zaman mezun olamayacak binlerce liselinin, Tıbbiyelinin milletimize vasiyetinin gereğidir Yeni Türkiye. Kara savaşlarının kahramanları başta 19. tümenin ve şehit 57. alayın komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa, Harbiye Nazırı ve Başkumandan şehit Enver Paşa, Kolordu komutanı Esat Paşa ve sayısı 250 bine ulaşan aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

title