Haberler

ERÜ Tıp Öğrencileri Meme Kanserine Karşı Uyardı

Güncelleme:

Erciyes Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri, meme kanseri hakkında stant açıp vatandaşları bilgilendirdi.

Erciyes Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) üyeleri, meme kanseri hakkında stant açıp vatandaşları bilgilendirdi.

Bir alışveriş merkezinde stant kuran TURKMSIC öğrencileri, meme kanseri hakkında halka broşür dağıtıp kanser öncesi alınması gereken önlemleri anlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan TURKMSIC Halk sağlığı Çalışma Kolu Direktörü Tansu Livtopuz, her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını söyledi. Meme kanserinin sadece kadınlarda görülmediğini, bu yanlışı yıkmak amacıyla herkesi bilgilendirdiklerini ifade eden Livtopuz şöyle konuştu:

"Çocukları annesiz bırakan kanser değil, geç koyulmuş olan teşhistir. Her 8 kadından biri, meme kanserine yakalanmakta ve kanser yaşı 30'lara kadar düşmektedir. Biz de artık bu orana dur demek için, bu bilinçlendirme projesini hazırlamış bulunuyoruz. Ülkemizde bilinen en büyük yanlış, meme kanserinin sadece kadınlarda görüldüğü düşüncesidir. Bu yanlışı yıkmak için de sadece kadınları değil erkekleri de bilinçlendiriyoruz. Halkımıza, kendi kendine meme muayenesini anlatıp sorularını cevaplıyoruz. Ücretsiz broşür ve hediyeler dağıtıyoruz. Etkinliği gerçekleştirmemize yardımcı olan, başta rektörümüz, dekan ve dekan yardımcımıza, genel cerrahi bölümüne çok teşekkür ederiz." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title