Haberler

Erü'den Hayvanlara 7/24 Hizmet

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 7 gün 24 saat acil hizmeti vermeye başladı.

ORHAN CANBULATEL - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 7 gün 24 saat acil hizmeti vermeye başladı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinin 1 Eylül 2015'te başhekimlik sistemine geçerek hizmet vermeye başladığını anımsattı.

İç Anadolu bölgesinde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığını hatırlatan Onmaz, özellikle akşam saatlerinde bölgelerinde meydana gelen trafik kazaları, zehirlenmeler gibi vakalara zamanında müdahale edebilmek için 1 Eylül 2016'dan itibaren 7 gün 24 saat acil hizmeti vermeye başladıklarını belirtti. Onmaz, şöyle devam etti:

"Hastanemize özellikle trafik kazaları sonucu yaralanma vakaları çok sık gelmekte. Bunlar da genellikle akşam saatlerinde olmakta. Eğer trafik polisi kaza raporu, ehliyet fotokopisi ve sigorta poliçesiyle bize başvurulursa sigorta şirketleri yaralı hayvanların tedavi masraflarını 15 bin liraya kadar ödüyor. Yaralı hayvanlar bazen maalesef yol ortasında bırakılmakta ve müdahale edilememektedir. Yaralı hayvanların acil servisimize getirilmesi çok önemli. Yine zehirlenme gibi aciliyeti olan yaşamı tehdit edecek tüm vakalara, küçükbaş hayvanlar da dahil olmak üzere tüm hayvanlara hizmet etmeye hazırız."

Onmaz, hastanelerinin laboratuvar hizmetleri de dahil olmak üzere tüm alt yapısını tamamladığını ve birçok hizmeti vermeye hazır olduğunu ifade ederek, fakülte öğretim üyeleri ile asistanların da özveride bulunarak zamanlarını hastane hizmetlerine ayırmaları sayesinde 7/24 acil hizmeti vermeye başladıklarını kaydetti.

Hafta sonları ya da akşam saatlerinde yaban hayvanlarıyla ilgili de çok ciddi şikayetler geldiğine dikkati çeken Onmaz, "Bu hayvanlar çoğunlukla yaralı olarak bulunuyor. Geçenlerde İsrail'den gelen yaralı bir kuşun, bayram tatili dolayısıyla birçok klinikte hizmet verilememesi nedeniyle yaralı olarak bırakıldığını duyduk. Yaban hayvanları ya da kuşlarla ilgili yaralanma vakası olursa rahatlıkla bizim polikliniğimize getirilebilir, sağlık hizmeti alınabilir." diye konuştu.

Türkiye'de 7/24 acil hizmeti veren birkaç fakülte hastanesinden biri olduklarına dikkati çeken Onmaz, İç Anadolu'da da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden sonra bu hizmeti veren ikinci hastane olduklarını, bölgede hayvancılığa hizmet etmekten gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Cesur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title