Haberler

Erü'de 'Tüketici Hukuku' Sempozyumu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından 'Tüketici Hukuku Sempozyumu' düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından 'Tüketici Hukuku Sempozyumu' düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, "Tüketim alışkanlıklarımızın hepsi değişti. Yeni nesil hemen her şeyi elde etmek istiyor. Ama bu da sorunların artmasına sebep oluyor" dedi.

İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Akıncı'nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. ERÜ Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, etkinliğin açılış konuşmasında, tüketici haklarının korunmasına yönelik kanunların her geçen gün gelişerek değiştiğini söyledi. Doğan, "Bizde, ilk kanun 1995 yılında kabul edildi. 34 madde olarak çıkan bu kanunda birkaç değişiklik yapıldı. Son değişiklik 2003 yılında yapılarak 38 maddeye çıktı. Fakat yeterli bulunmadı ki 2014'de 6502 sayılı yeni bir kanunla tüketim korunması hakkında 88 maddeli bir kanunumuz oldu. 1995'li yıllarda şimdiyle karşılaştırdığımız zaman tüketici hakları bu derece bilinçlenmemişti. Çünkü bu derecede de tüketim yoktu. 20 yıllık bir süreçten sonra gerçekten artık tüketim toplumu olduğumuzu düşünüyorum. Tüketim alışkanlıklarımızın hepsi değişti. Tabi ülkenin refah seviyesiyle de ve anlayışla doğru orantılı olarak. Yeni nesil hemen her şeyi elde etmek istiyor. Ama bu da sorunların artmasına sebep oluyor" diye konuştu.

Sempozyumun oturum başkanı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal ise "Tüketici hukuku alanında ülkemizde oldukça hızlı bir gelişimin olduğunu düşünüyorum. Bu alanda çalışan hocalarımız, meslektaşlarımız ve avukatlarımız giderek artmaya başladı. Hele 6502'li kanundan yani 28 Mayıs 2014'ten sonra aslında zaten geniş olan kanunun kapsamının geniş olduğu gerçekten anlaşılmış oldu. Yargıtay'ımız da bunu anlamış oldu. Böylece kanun olması gerektiği haline geldi dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ise Tüketici kanunu hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Altunkaya, "27 Kasım 2013 de kabul edilen ve daha sonra 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe giren kanununla birlikte uygulama alanına giren sözleşmelere biz tüketici sözleşmeleri diyoruz. Tüketici kanununun içerisinde genellikle tüketicinin sağlığını, güvenliğini, ekonomik çıkarlarını koruyarak, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemler yer alıyor" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Ankara Üniversitesi Murat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title