Haberler

    Ertuğrul Sağlam'dan Eskişehirspor'a Veda

    Eskişehirspor'daki görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Bu şehirden ayrılacağım takımdan da bugün itibarıyla ayrılacağım ama Eskişehirspor artık benim takımımdır.

    Sağlam, kendisi için Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan ve yöneticilerin bir restoranda düzenlediği veda yemeğinde yaptığı konuşmada, geçen süreçte futbol ve dostluk adına güzel şeyler yaşadığını söyledi. Ayrılıkların hep hüzünlü olduğuna dikkati çeken Sağlam, " Eskişehirspor benim takımım oldu. Bundan sonraki dönemde Eskişehirspor'un alacağı başarılarla mutlu olacağım. Başarısızlık da var sporun içinde inşallah karşılaşmayı istemiyoruz, üzüleceğim" diye konuştu.

    Çalıştığı dönem içerisinde yaşanan sıkıntıların bundan sonra da yaşanmaması için istekleri ve dilekleri olduğunu dile getiren Sağlam, kulüp başkanı ve yönetimiyle çok uyumlu bir dönem geçirdiklerini bildirdi. Bugüne kadar çalıştığı bütün kulüplerde olduğu gibi Eskişehir'de de çalıştığı kulübü sahiplendiğini ve kendilerine sunulanla yetinmeye çalıştıklarını anlatan Sağlam, şöyle konuştu: "Bir yerde imkanlarınız belliyse ya oradan gideceksiniz ya da o imkanlarla mücadele etmeye çalışacaksınız. Ben tabii birçok antrenörün yaptığını yapmadım kulübü kendi evimiz gibi gördük o imkanlarla bu mücadeleyi vermeye çalıştık. Bu sezonda kısıtlı imkanlarla, ekonomik anlamdaki durumu biliyorsunuz. Daha genç bir takımla, maliyeti yüksek oyuncuları göndererek, daha düşük maliyetli bir takımla mücadele ettik. Bu dönem içerisinde taraftardan ve camiamızdan biraz daha hoşgörü, sabır ve anlayış bekledik ki bu süreci biz daha az sıkıntıyla geçip, daha sonraki dönemlerde büyük hedefler kovalayacak Eskişehirspor'un altyapısını oluşturalım dedik. Benim şanssızlığım şu oldu. Buraya 'bir anadolu takımını şampiyon yapan antrenör' apoletiyle gelince camiamızın ve taraftarımızın beklentileri çok yüksek oldu. Fakat şu talihsizliğimiz vardı eldeki imkanlar ve oluşturduğumuz kadro maalesef bu beklentiyi karşılayacak düzeyde değildi."

    Son günlerde kentte takımın geleceğiyle ilgili olumsuz bir hava oluşturulduğuna değinen Sağlam, "Bakın bu takım küme düşme potasının üzerinde, devre arasında yapılacak birkaç takviyeyle bu takımın böyle bir sıkıntıyı yaşayacağını ben hiç düşünmüyorum. Daha da yüksek pozisyona çıkacağına da yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    İstifasına ilişkin de değerlendirmede bulunan teknik direktör Sağlam, şöyle devam etti: "Antrenör olarak, iş bir yere geliyor ki orada artık iyi düşünmek ve kendi kariyerinizi bir kenara bırakıp, kulübün geleceği adına radikal karar vermek zorunluluğuna itiyor sizi. Biz de bunu yaptık. Başkanımız ve yönetimimiz benim bu kararımı değiştirmem konusunda çok ısrar ettiler. Sonuçta bizlerin hem oyuncu grubunun motivasyonu açısından hem taraftarın, camianın tekrar farklı bir heyecanı yaşayıp, olaya tekrar sıfırdan başlaması için bazı kararları almamız gerekiyor. Ben de çok samimiyetimle söylüyorum bu kararı alırken tamamen Eskişehirspor'un geleceği ve menfaati için bu düşünce içerisine girdim. Ben bu durumun Eskişehirspor için daha iyi bir gelecek oluşturacağına kesinlikle inanıyorum."

    VİDEO: VEDA YEMEĞİNDNE ÇOK ÖZEL ANLAR

    Taraftara tavsiye


    Eskişehirspor'a şehrin ileri gelenlerinden bekledikleri desteği alamadıkları siteminde bulunan Sağlam, taraftara da "İyi günde kötü günde, kazanırken, kaybederken, doksan dakika bitene kadar görevlerini layıkıyla yerine getirsinler" tavsiyesinde bulundu.

    Şehrin genelinde de takıma sahip çıkılmadığını aktaran Sağlam, şunları kaydetti: "Belki kariyerime çok katkı yapacak futbol adına değerler üretemedik ama kendi hayatıma ve geleceğime katkı sağlayacak çok güzel insanlar tanıdım. Çok güzel dostluklar edindim. Bu şehirden ayrılacağım takımdan da bugün itibarıyla ayrılacağım ama Eskişehirspor artık benim takımımdır. Bundan sonraki dönemde de Eskişehirspor'un menfaati için elimden ne katkı geliyorsa bunu seve seve yapacağım ve Eskişehirspor'un başarısı için de dua edeceğim."

    Başkan Hoşcan da Eskişehirspor'da bir değişim ve dönüşüm içerisinde Sağlam'ın yerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları bildirdi: "Güzel çalışmalarımız oldu ama şu an Eskişehirspor'a yakışmayan bir puan sıralamasında olmamızın sebebi ve hocamızın bu konudaki ciddi tespitleri bu şekilde bir ayrılığa sebep verdi. Ama ne mutlu ki her şeyi güzellikle yapan bir camiayız. Böyle bir hocaya da zaten bu yakışırdı. Eskişehirspor'un da bu yönetim tavrını sergilemesi ve yöneticilerimin bu konudaki desteklerini bir kez daha saygıyla karşılamak gerekir diye düşünüyorum. Öncelikle hocama ve teknik ekibine 1,5 yılda verdiği tüm destekler için çok teşekkür ediyorum ve hakkını helal etmesini diliyorum. Zaman gelecektir ki Eskişehirspor'un şartları daha iyi bir ortama geldiğinde bu yarım kalan işimizi bir sevdaya dönüştürerek, gerekli başarıya yeniden gideceğimize adım gibi eminim." Daha sonra Hoşcan, Sağlam'a çiçek verdi ve üzerinde futbolcu figürü bulunan kupa hediye etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor Mesut Hoşcan Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title