Haberler

Ertuğrul Kürkcü: Kışanak ve Amed Halkının Yanındayız

Hdp Eş Genel Başkanı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, BDP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Hdp Eş Genel Başkanı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, BDP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın "çıkan petrolden pay istemelerine" ilişkin açıklamalarını anımsatan Kürkcü, Kışanak'ın, BDP'nin uzun zamandır savunduğu tezleri ifade ettiğini söyledi. Kürkcü, "Kışanak ve Amed halkının yanındayız. Onların talepleri bizim de taleplerimizdir" diye konuştu. Yerel yönetimlerin bu kaynaklardan tasarruf etme hakkı olduğunu öne süren Kürkcü, bunun için Anayasal değişikliğe bile ihtiyaç olmadığını, İl Özel İdaresi Kanunu'ndaki değişiklikle bu kaynakların belediyelere döndürülebileceğini savundu.

Kürkcü, "Bütün engellemelere rağmen seçim sonuçları gösterdi ki biz vardık, varız ve var olacağız" ifadesini kullandı. HDP'nin toplumsal ve politik muhalefetin başını çekmek için elinden geleni yapmadıkça, yeni siyasetler geliştirmedikçe, başlı başına çekim merkezi olmadıkça başarılı olamayacağını söyleyen Kürkcü, "Yeniden örgütlenip halkların demokrasi ve özgürlük umudunu parlatmamız gerekmektedir" dedi.

"ÇANKAYA YOLUNDA KOLTUK SEVDASI İÇİN TERLEYENLERE İHTİYACI YOK"

"Asıl mesele Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kimin oturacağı değil, kalıcı barış ve çatışmasızlık ortamının nasıl gerçekleştirileceğidir" diyen Kürkcü, "Bu ülkenin, Çankaya yolunda koltuk sevdası için terleyenlere ihtiyacı yok. Çözüm süreci nasıl ilerletilecek esas üzerinde durmamız gereken bunlar" açıklamasında bulundu.

"ÇÖZÜM İSTEYEN HÜKÜMET, KALEKOL YAPMAZ"

Kürkçü, "Çözüm isteyen hükümet, kalekol yapmaz, parlamentoda, demokratik, yasal adımlarla halkın karşısına çıkar" diye konuştu.

"VALİYİ YA GÖREVDEN ALIN YA BİR ŞEY YAPIN"

Hakkari Valisi'ne yönelik eleştirilerde de bulunan Kürkcü, "Valiyi ya görevden alın ya bir şey yapın. Doğacak her türlü gerginliğin arkasında hükümet unsuru olacaktır" dedi.

"ERGENEKON İLE KOL KOLASINIZ BUNDAN BARIŞ DOĞMAZ"

Anayasa Mahkemesi'nin kararları "gayri milli" olarak tanımlayanların "Ergenekon ağzıyla konuştuklarını" öne süren Kürkcü, "Ergenekon ile kol kolasınız şimdi de ağız ağıza konuşmaya başladınız ama bundan barış doğmaz" ifadelerini kullandı.

"AYM BUNU BOZARSA, BİZ BU BOZMA KARARLARINI ONAYLIYORUZ"

Sosyal medya yasaklarına karşı olduklarını, bu konuda Meclis'te alınacak kararları engellemek için çaba göstereceklerini ifade eden Kürkcü, şöyle konuştu: "Ancak bu kararlar Meclis'ten çıkarsa ve Anayasa Mahkemesi bunu bozarsa, biz bu bozma kararlarını onaylıyoruz, doğru buluyoruz. Biz daha çok demokrasiyi güvence altına almak için sadece Anayasa Mahkemesi'nin değil bütün yargıçların, demokratik yönetimleri güvence altına alan bütün güçlerin aynı şekilde seslerini çıkartmaya devam etmelerini isteriz."

"HÜKÜMETİ DUVAR VE HENDEK SİYASETİNDEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Hükümetin Rojava politikasını de eleştiren Kürkcü, "Hükümeti duvar ve hendek siyasetinden vazgeçmeye ve Rojava yönetimi ile iyi ilişkiler kurmaya davet ediyoruz. Ancak hükümet bu noktada da savaş tedbirlerinden vazgeçmiyor" dedi.

"KIŞANAK VE AMED HALKININ YANINDAYIZ"

Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın "çıkan petrolden pay istemelerine" ilişkin açıklamalarını anımsatan Kürkcü, Kışanak'ın, BDP'nin uzun zamandır savunduğu tezleri ifade ettiğini söyledi. Kürkcü, "Kışanak ve Amed halkının yanındayız. Onların talepleri bizim de taleplerimizdir" diye konuştu. Yerel yönetimlerin bu kaynaklardan tasarruf etme hakkı olduğunu öne süren Kürkcü, bunun için Anayasal değişikliğe bile ihtiyaç olmadığını, İl Özel İdaresi Kanunu'ndaki değişiklikle bu kaynakların belediyelere döndürülebileceğini savundu.

1 MAYIS'TA TAKSİM TARTIŞMALARI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladığını anımsatan Kürkcü, "Geçen yıl 'inşaat var' diyordu. Bu yıl inşaat bitti ama alan bizim değil. İşçiler nerede, HDP orada olacak. İşçiler, Taksim'de haklarını haykırmak için 30 yıl mücadele etti. Taksim ile ilgili kararınızı gözden geçirin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "demokrasi ile diktatörlük arasında gidip gelmesine alıştıklarını" söyleyen Kürkcü, işçilerin Taksim'de bulunma hakkını koruyacak tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini dile getirdi.

(HT) - Başkanı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Mersin Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

asd4275asd4265@hotmail.com:

beyin hücrelerinin yüzde seksenini yitirmiş zat, zortluyor. ülkeyi karıştırmaktan, ermeni uşaklığı yapmakatan başka işleri yok.kendilerini fasulyeden zannediyorlar. birde millet vekili olmuş. seçenleri incelemek lazım. normal değil.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title