Haberler

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 735’incisi gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ilgili olarak, "İlçe Emniyet Müdürlüğü işi sıkı tutuyor.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 735'incisi gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ilgili olarak, "İlçe Emniyet Müdürlüğü işi sıkı tutuyor. Malum son zamanlarda meydana gelen o hunharca çoluk çocuk demeden siviller üzerine yapılan terör saldırıları neticesinde pek çok vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, şenliklerinin ilk günündeki güvenlik önlemleri ve ilçe halkının tepkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aydoğdu, "Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen Yörüklerle birlikte 735'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerimizi icra edeceğiz. Bu yılki törenlerin ben anlam itibariyle biraz daha önem kazandığını düşünüyorum. Özellikle o 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte Türk Milleti birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. O akşam millet olarak sokaklara çıkmamız ve darbeyi millet olarak engellememiz bu törenlerin önemini daha da arttırmaktadır. Bu yüzden biz millet olarak daha diri daha iri olmak zorundayız. İşte o diriliği sağlayacak olan o havayı teneffüs ettirecek olan yerlerden birisi de burasıdır, Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bulunduğu Söğüt'tür. Söğüt bu anlamda önemli bir beldedir, önemli bir ilçedir. Sağ olsun devletimizde buraya gerekli ihtimamı göstermektedir" dedi.

"Emniyet işi sıkı tutuyor"

İlçeye dün geceden bu yana araç giriş çıkışına izin vermemesiyle ilgili olarak Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, "Emniyet Müdürlüğü işi sıkı tutuyor. Malum son zamanlarda meydana gelen o hunharca çoluk çocuk demeden siviller üzerine yapılan terör saldırıları neticesinde pek çok vatandaşımızı kaybettik. Burada da böyle bir nahoş olayın yaşanmaması için emniyet tabii ki tedbirlerini arttırdı. Ama bu yıla mahsus bir önlemdir. İnşallah önümüzdeki törenlerde bu tür şeyler daha da azalacaktır. Yani şöyle söyleyeyim. Biz emniyet yetkilileri ile de bunları görüşüyoruz, konuşuyoruz. Tabii ki burada emniyetin tek emeli insanlarımızın can güvenliğini sağlamak. Yoksa hiç kimse bu kadar bariyeri, bu kadar önlemi istemez. Biz de istemiyoruz fakat bu yıl özel bir durum söz konusu. Yoksa bunu halkımızın daha böyle anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Öyle olmasını arz ediyorum" diye konuştu.

"Buranın ev sahibi Yörükler"

İHA muhabirinin "Yörüklerin dün akşam güvenliğin sıkı tutulduğu ve törenlere siyaset alet edildiğini iddia ederek ilçeyi terk etmek istedikleri söyleniyor" sorusuna Aydoğdu, "Bu haber size nasıl intikal etti bilmiyorum ama çadırlarını toplayıp dönmek gibi bir şey söz konusu olmadı. Olmaz zaten, çünkü niye buranın ev sahibi Yörükler. Güvenlik tedbirleri nedeniyle bunlar yaşanıyor. Yörüklerimize de biz bunu anlattık. Netice olarak burada bütün insanlarımız can güvenliğini sağlayabilmek ki bunu da sağladıklarına inanıyorum ben. Bu anlayışı göstereceklerdir" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Aydoğdu Ertuğrul Gazi Türkiye Söğüt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title