Haberler

Ertuğrul Gazi Camii'deki Gece Açılan Kur'an Öğrenme Kursu Tamamlandı

Osmaneli’nin İnönü mahallesindeki Ertuğrul Gazi Camii’nde gece açılan "Kur’an Öğretimi Kursu” tamamlandı.

Osmaneli'nin İnönü mahallesindeki Ertuğrul Gazi Camii'nde gece açılan "Kur'an Öğretimi Kursu" tamamlandı.

Ertuğrul Gazi Camii'nde bütün dünya Müslümanları için örnek gösterilecek bir uygulama faaliyette geçti. Üç ay önce mahallede gönüllü vatandaşların katıldığı gece Kur'an kursuyla ilgili konuşan Ertuğrul Gazi İmam Hatibi Saffet Dönmez, ilçedeki birçok camilerde Kur'an Öğretimi Kursu açıldığını, bu kurslara isteyen her vatandaşın katılabildiğini belirtti. Camilerinde açılan kursa katılanlara teşekkür eden Dönmez, "Cemaatin bilgi seviyesi arttıkça biz imamlarında kendini yenilemeye ihtiyacı vardır. Bunun yanında bizden dini konularda yardım isteyen veya Kur'an öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza da bu eğitimleri vermektir. Kursumuz da kadın vatandaşlardan sonra erkek vatandaşlara bu eğitimi vermeye başladık. Şuan bazı vatandaşlarımız Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Bizden yardım isteyen cemaatimize seve seve yardıma hazırız. Yeter ki istesinler" dedi.

Kursa katılan Arif Göl ise, "Bizim için çok gerekli bir kurs. Sadece bu mahalle değil cami olan her yerde bu durumun yaygınlaşarak devam etmesini diliyorum. Bu tür kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere başta İlçe Müftümüz Aydın Bostancı'ya, bize ders veren İmamız Saffet Dönmez hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kur'an öğrenmenin faziletini anlatmaya gerek yok. Kur'an öğrenmek isteyenleri fazla geç kalmadan bu kursa gelmelerini istiyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Gazi Osmaneli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title