Haberler

Ertms Dünya Konferansı Yarın İstanbul'da Başlıyor

Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC), 11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Dünya Konferansı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde başlayacak.

Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC), 11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Dünya Konferansı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde başlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, ev sahipliğini UIC Genel Müdürü Jean-Pierre Loubinoux ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın yapacağı konferansa, Avrupa Demiryolu Ajansı (ERA) Genel Müdürü Marcel Verslype, Avrupa Demiryolu Endüstricileri Birliği (UNIFE) Genel Müdürü Philippe Citroen, Avrupa Demiryolu ve Altyapı Şirketleri Topluluğu (CER) Genel Müdürü Libor Lochman, Belçika Altyapı Genel Müdürü ve Avrupa Altyapı Yöneticileri Birliği (EIM) Başkan Yardımcısı Luc Lallemand, GSMR Endüstri Grubu Genel Başkanı Kari Kapsch, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürü Erol Çıtak ve 38 ülke demiryolu idarelerinden yöneticilerin katılması bekleniyor.

-UIC ERTMS Dünya Konferansı

İki yılda bir düzenlenen UIC ERTMS Dünya Konferansı 2007'de Bern/İsviçre'de, 2009 yılında Malaga/İspanya'da yapıldı, 10. konferans ise Nisan 2012'de Stockholm/İsveç'te gerçekleştirildi. UIC'nin teklifi üzerine 11'incisi İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek konferansa, tüm dünyadan 800 katılımcı bekleniyor. Konferansta, ERTMS konusunda dünyada yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verilecek.

ERTMS konusundaki Türk ve Avrupa tecrübesinin paylaşılacağı UIC ERTMS Dünya Konferansı kapsamında 2-3 Nisan 2014 tarihlerinde çeşitli oturumlar gerçekleştirilecek.

-ERTMS nedir?

ERTMS, sınır geçişlerinde karşılıklı işletilebilirliğin sağlanması ve Avrupa çapında tek bir standart tren kontrol ve kumanda sisteminin oluşturulması ile sinyalizasyon ekipmanının geliştirilmesi için Avrupa Birliği tarafından desteklenen önemli bir trafik yönetim sistemi ve üç bileşenden oluşuyor. Bu bileşenleri, yol boyu ve kabin içerisinde tren kontrolü standardı sağlamayı amaçlayan Avrupa Tren Kontrol Sistemi (European Train Control System-ETCS), demiryolu işletimi için GSM mobil iletişim standardı GSM-R, tren hareketlerini tren hareket verileriyle optimize etmeyi amaçlayan bir işletim sisteminden oluşuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Haliç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title