Haberler

Ertem: Hollandalı Firmalar Türkiye'den Korkmamalı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Hollandalı firmaların Türkiye'den korkmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Cemil Ertem, Hollanda'yla Türkiye arasında yükselen gerilim sonrası Hollandalı firmaların Türkiye'den korkmaması gerektiğini söyledi.

"FUTBOLCUSUNDAN FİRMASINA KADAR HERKES ÜLKESİNİ UYARSIN"

Bloomberg News'e konuşan Ertem, "Hollandalı firmalar Turkiye'den korkmamalı" derken, Hollandalı firmalara yönelik boykot önermediğini de belirtti.

"Avrupa Birliği faşizme giderken firmalar icin en güvenli ülke Türkiye" diyen Ertem Hollandalılara da çağrı yaparak, "Futbolcusundan firmalarına kadar herkes hükümetlerini uyarmalı" dedi.

"HOLLANDA KENDİ AYAĞINA SIKTI"

Ertem sabah Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ünilever, Hollanda firması; sayısız ürünü var, onyıllardır TR'de, Türk tüketicisi var etti bu firmayı, Hollanda kendi ayağına sıktı" demişti.

Ertem daha sonraki tweetinde de boykot önerisinde bulunmadığını belirterek şöyle demişti:

"Bu firmaları hükümetlerini doğru yola döndürmesi için uyarmak gerekiyor; boykot önermiyorum; Unilever durumu kınasın mesela."

Unilever'in merkezleri Rotterdam ve Londra'da. Şirket dünyanın en büyük yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreticilerinden biri.

UNILEVER İÇİN EN GELİŞMİŞ PAZARDI

Unilever Türkiye'deki ilk yatırımını ise 1952 yılında gerçekleştirdi. Şu an şirketin Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde 8 fabrikası var ve bu fabrikalarda çeşitli yiyecek ve bakım ürünleri üretiliyor. Üretim,ihracat ve satış kapasitesine göre Türkiye Unilever için en gelişmiş pazarlardan biriydi.

DİPLOMATİK KRİZ

Dün sabah Hollanda'nın Rotterdam'a gidecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesiyle başlayan ve akşam saatlerinde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın karayoluyla Hollanda'ya ulaşan aracının yolunun kesilip sınır dışı edilmesiyle birlikte Türkiye Hollanda ilişkileri arasında tırmanan gerilimin yankıları sürüyor.

Türkiye, Hollanda'nın engellemelerine karşı hamle olarak Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmesinin istenmediğini bildirdi.

Diğer taraftan Çavuşoğlu'nun uçuş izni iptali öncesi yaptığı açıklamada "Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" ifadesini kullanmış olması olası yaptırımları ön plana çıkardı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Cemil Ertem Bloomberg Unilever Hollanda Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title